Tartu jooksumaratonil astuvad võistlustulle Eesti parimad jooksjad

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljar Vallimäe
Viljar Vallimäe Foto: Tarmo Haud

Sellel pühapäeval, 12. mail toimuval 31. Tartu jooksumaratonil on lisaks ligi 4500le rahvasportlasele starti minemas ka Eesti parimad jooksjad, mistõttu tõotab võitlus parimate kohtade nimel tulla põnev.

Stardinumbriga 1 läheb rajale eelmise aasta võitja Viljar Vallimäe, kellel on ka sellel aastal soov astuda poodiumi kõrgeimale astmele. «Põhiline eesmärk on teha korralik jooks, kuid kindlasti annan endast kõik, et mullust võitu kaitsta. Eelmisel aastal lõpetasin võistluse ajaga 1.16,03. Arvan, et võitmiseks tuleks sellest kiiremini joosta,» rääkis Vallimäe. Vallimäe lisab ka, et Tartu jooksumaratoni näol on tema hinnangul tegu ühe parima korraldusega Eesti jooksuüritusega, samuti toob Vallimäe esile vaheldusrikast rada.

Suurimaks konkurendiks esikoha heitluse nimel peab Vallimäe eelmise aasta Tartu jooksumaratoni II koha omanikku Ilja Nikolajevit (stardinumber 2).

Lisaks Vallimäele ja Nikolajevile on stardis ka 1. Tartu Linnamaratoni võitja Dmitri Aristov (nr 89), Roman Fosti (nr 96), 1. Tartu Linnamaratoni kolmas koht Ivar Ivanov (nr 3) ja jooksulegend Vjatšeslav Koshelev (nr 88).

Stardinumbri 17 alt stardib esikohta püüdma eelmise aasta parim naine Evelin Talts. «Kindlasti üritan oma võitu kaitsta, mis pole loomulikult kerge ülesanne, aga kaotama ma rajale kindlasti ei lähe.» Eesmärkide kohta lisab Talts: «Isikliku rekordi parandus oleks ilus, eelmise aasta aeg oli 1.26,59, ka 10 sekundiline parandus oleks juba edasiminek.» Peamisteks konkurentideks peab Talts kolmikõdesid Luikesid ja Olga Andrejevat. Andrejeva stardinumber maratonil on 45, stardinumbriga 87 läheb rajale Lily Luik.

Lisaks eelmise aasta võitjatele Viljar Vallimäele ja Evelin Taltsile stardivad stardilina eest ka Tartu Neliküritus 2013 liidrid Rasmus Pind ja Kati Tammjärv. Tartu jooksumaraton on Tartu Neliküritus 2013 II etapp.

Täielik stardinimekiri!

8. mai seisuga läheb 10 ja 23 km distantsidele kokku 4423 osalejat 13 erinevast riigist.

Tartu jooksumaraton toimub emadepäeval, 12. mail marsruudil Otepää-Elva, 10 km distantsi stardi- ja finišipaik on Elvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles