Hispaania tippklubi president: viimastes voorudes toimuvad vaid kokkuleppemängud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deportivo de la Coruna meeskond.
Deportivo de la Coruna meeskond. Foto: SCANPIX

Hispaania jalgpalliklubi Deportivo de la Coruña president Augusto Cesar Lendoiro väitis, et peaaegu kõigi Hispaania meistriliiga viimaste voorude kohtumiste näol on tegemist kokkuleppemängudega.

«Peaaegu kõik viimased mängud on ühel või teisel moel pettused,» lausus Lendoiro, kes on Galiitsia klubi presidendiametit pidanud alates 1988. aastast, neljapäeval Madridis peetud Euroopa pressiüritusel ajakirjanikele, vahendab Reuters.

Lendoiro süüdistas kokkuleppemänge ka Deportivo esiliigasse langemisel hooajal 2010-11. Aasta hiljem võitis Deportivo esiliiga ja kerkis uueks hooajaks tagasi kõrgliigasse. Tänavu ollakse aga tabelis neli vooru enne lõppu taas tagantpoolt kolmandal kohal, mis tähendaks uuesti esiliigasse langemist.

Lendoiro sõnul oli kahe aasta eest kõigile teada, kuidas klubidele maksti kaotamise eest, et nende vastased kõrgliigast välja ei langeks. «Teeme asja täiesti selgeks – Deportivo ei ole kokkuleppemängudes iial osalenud. Panen nii mängijate kui ka klubi juhtide eest oma pea pakule,» lausus Lendoiro.

Korruptsioon on Hispaania poliitika-, äri- ja spordiringkondades laialt levinud ja kahtlused, et La Liga hooaja viimastel nädalatel liiguvad klubide vahel märkimisväärsed rahasummad, on ammu õhus. Eelmisel kuul valitud uus liigajuht Javier Tebas kinnitas siiski, et tegu on probleemiga, mis hõlmab vaid ühte protsenti klubidest. Sellegipoolest tuleb see tema sõnul välja juurida.

«Tegu on vähkkasvajaga, millest peab vabanema. Kui me otsekohe ei tegutse, siis see levib, ja tekivad metastaasid, mis hävitavad jalgpalli,­» sõnas ta. Veebruaris teatasid Interpoli uurijad, et nende käsutuses on tõendid, mis kinnitavad, et sadades klubi- ja koondisetasandil peetud mängudes üle kogu maailma on tegeletud pettusega. Kogu skeemi juhiti Singapurist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles