Audru ringrajal stardivad taas vormelid ja võimsad Camarod

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Camaro Cup'i võistlusautod.
Camaro Cup'i võistlusautod. Foto: Mika Mäki MJM Photography

Pärnumaal, Audru vallas asuva auto24ringi avavõistlus 10.-11. mail on Eesti, Läti, Soome, Venemaa ja Balti meistrivõistluste etapiks.

Näha saab vanu tuttavaid ja ka päris uusi klasse ning taas on Pärnus kihutamas vormelid, autoringraja esimene kodune võistlusnädalavahetus tõotab tulla põnev.

Eesti meistrivõistluste punkte asuvad püüdma järgmised klassid: Vormel Scandic, BMW 325, Baltic Open ja Kumho. Kaks viimast on ka Läti ning Balti meistrisarja etapiks. Taas on Pärnus tagasi vahepeal tagasihoidlikult esindatud vormelautod, mis peaks kuuluma iga ringrajavõistluse juurde.

«Vormel Scandic on vormelitele mootori töömahuga kuni kaks liitrit. Eelkõige tahame siin sõitmas näha erinevate generatsioonide Vormel Renault 2.0 autosid, ka vanemaid mudeleid, millega sõit on odavam. Lisaks Vormel Renault autodele saab Vormel Scandic klassis sõita ka näiteks F3 ja F4 vormelitega,» selgitab ringrajakomitee esimees Toomas Lambin.

Vormel Scandic sõitjaid peaks nägema avavõistlusel pisut alla 10, teiste hulgas STCC sarja avaetapi klassis Vormel Renault 1.6 võitnud Martin Rump, Erko Vallbaum, Nanci Ristla ja paljud teised.

Soome meistrivõistluste klasse on Audrus stardis kaks.BMW Extreme klass on endiselt kestvussõidu tunnustega, kui kuni kaheliikmelised meeskonnad on mõlemas sõidus rajal 45 minutit. Toruraamidele ehitatud siluettautode klass Camaro Cup on samuti juba Eestis käinud, kuid nüüd on pisut alla 1200 kilose miinimumkaaluga 5,7 liitrise V8 Chevy mootoriga masinad valmis kihutama ka uuel auto24ringil.

Venemaa meistrisarjast tuleb auto24ringile oma etappi sõitma Mitjet klass. Tegu on samuti toruraamidel siluettautodega, mis on tänapäevaste automudelite (BMW, Mercedes-Benz jne) vähendatud mudelid. Edasiviivaks jõuks nendel masinatel on Renault kaheliitrine mootor. Sari on rahvusvaheliste osalejatega, lisaks venelastele sõidavad seal ja näiteks prantslased.

Reedel algavad vabatreeningud kell 9.15, kvalifikatsioonid kell 12.50 ja võistlussõidud kell 15.50. Laupäeval algavad võistlussõidud kell 10.55.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles