Kalev/Cramo leegionärid kiidavad Varrakut: tema mängus on süsteem

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frank Elegar (kummardumas) finaalseeria avamängus.
Frank Elegar (kummardumas) finaalseeria avamängus. Foto: Liis Treimann / Postimees

Ajakirja Basketball värskes numbris on ka pikem intervjuu Kalev/Cramo kolme leegionäri Gary Wilkinsoni, Ty Abbotti ja Frank Elegariga. Muu hulgas hindavad mehed ka meeskonna peatreeneri Alar Varraku käekirja.

«Alar teab, mida ta mängijatelt tahab ja kuidas seda neist välja meelitada. Tal on oma kindel stiil. Vana treener (Aivar Kuusma-toim) oli veidi…võib-olla oli ta natuke «vana kool». Ja ehk polnud tal eelmistes meeskondades olnud sedavõrd palju välismängijaid. Ma ei tea, kas ta oskas välismängijate head küljed välja tuua sama hästi kui eestlaste omad. Viimased olid tema stiiliga harjunud, kuid meie jaoks oli see uus ega toiminud hästi,» rääkis Frank Elegar.

Abbott lisas: «Alar on teinud suurepärast tööd mängijate paigutamisel positsioonidele, kus nad saavad edukad olla. Esimene treener saatis väljakule ühe koosseisu ning ootas järgmistelt viisikutelt täpselt samade ülesannete täitmist. Üks mängujuht pidi mängima nagu teinegi. Aga tegemist on ju siiski kahe erineva mängijaga. Alaril on komme panna väljakule erinevate tugevustega viisikud: näiteks üks rühm mängib hästi kaitses, teine suudab paremini korvi alla murda.»   

«Seal, kust meie tuleme, treenitakse võitmise, mitte lihtsalt treenimise pärast. Tuleb vaadata oma mängijaid, mis seisus nad on, ja treenida neid oma parima äranägemise järgi, mitte vastavalt sellele, mida teised inimesed sult ootavad,» rääkis Wilkinson. «Sest lõppude lõpuks hakkate õigesti talitamise korral võitma ning fännid on rahul. Sellest meie lahkhelid alguse saidki – ei harjutata lihtsalt selleks, et harjutada.»

Varraku kohta jätkus tal aga vaid kiidusõnu. […] «Puudus selge süsteem, kuid Alar on selle süsteemi loonud. Meil on rohkem reegleid kaitses, me teame üksteise asukohti väljakul ja nagu Ty ütles, tekitab see meeskondlikku keemiat,» lisas Wilkinson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles