Valikmängudeks valmistuv võrkpallikoondis alistas Rootsi 3:0

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondis.
Eesti võrkpallikoondis. Foto: Laura Oks

Tänasest pühapäevani kohtub MM-valikmängudeks valmistuv Eesti võrkpallikoondis kolm korda Rootsi koondisega.

Täna saadi kindel 3:0 (25:18, 25:15, 25:19) võit.

Mõlemad meeskonnad valmistuvad MM-valikturniiriks, aga ei võta üksteiselt mõõtu absoluutselt parimas rivistuses  - enamasti on põhjuseks vigastused, vahendab volley.ee.  

Rootsi koondise liider Marcus Nilsson peab just neil päevil Novosibirski Lokomotiivi koosseisus kohamänge Venemaal. Poolfinaali ei pääsetud, nüüd on sihikul viies koht. Siberi klubi mängis tänavu ootamatult edukalt Euroopa Meistrite liigas, võites esikoha. Eesti meeskond on võitnud Rootsit ka siis, kui platsil on Nilsson.  

Rootsi koondise ülesandmislehel on 12 nime. Üheksa meest mängivad Rootsi klubides, kaks Belgias ja üks Taanis. Suurima arvu mängijatega on esindatud Linköpingi VC, sealt kutsus peatreener Claes-Göran Eriksson koondisse neli mängijat, sealhulgas 195 cm pikkuse sidemängija Andreas Erikssoni. Pikim mees on Wilhelm Nilsson (204 cm), kahemeetrimehi on veel vaid kaks.  

Rootsi meeskond pole ammu midagi nimetamisväärset korda saatnud. Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile pääseti viimati kakskümmend aastat tagasi, siis jagati 9.-12. kohta. Parim tulemus pärineb aastast 1989, kui Rootsi sai Stockholmis peetud EM-i finaalturniiril Itaalia järel hõbemedali. 1990. aasta MMil  oli Rootsi meeskond kümnes.  

Pärast kolme kohtumist Rootsiga (10.-12.05) võõrustab Eesti meeskond Austriat (16.-18.05), misjärel saavad kontrollmängud läbi. MM-i valikmängud toimuvad 24.-26. maini Rakveres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles