Tallinna ralli võitis Georg Gross 9,8 sekundiga Ott Tänaku ees

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile ja täna peetud Tallinna ralli võitis WRC-autol sõitnud Georg Gross, edestades 9,8 sekundiga N-rühma Subarul kihutanud Ott Tänakut.

Teine päev:

12. katse:

Viimast katset vaid 0,2-sekundilise edumaaga alustanud Gross pani Vaimõisa katsel siiski WRC-auto ja enda võimu maksma, võites katse Aleksei Lukjanuki ees 8,6 sekundiga. Ott Tänak kaotas Grossile 9,6 sekundit ning säilitas kokkuvõttes teise koha.

Grossi ja Tänakut jäi põneva heitluse järel lahutama 9,8 sekundit, Lukjanuk kaotas kolmandana võitjale 10,4 sekundit. Järgnesid Rainer Aus, Timmu Kõrge ja Raul Jeets.

11. katse

Üldseis muutus ülipõnevaks, sest katse võitis Ott Tänak, edestades 1,6 sekundiga Aleksei Lukjanuki ja 5,6 sekundiga Georg Grossi. See aga tähendab, et Gross edestab enne viimast, 14,71 km pikkust Vaimõisa katset Tänakut vaid 0,2 sekundiga! Ka Lukjanuk kaotab kolmandana Grossile vaid 1,8 sekundit.

10. katse lükkus esialgse ajakavaga võrreldes edasi, kuna korraldajad ei jõudnud piisavalt kiiresti turvateenistust raja äärde saata. Lõpuks otsustati Vaimõisa katse esimene läbimine siiski üldse ära jätta. Sõita jääb seega veel vaid kaks katset - Riidaku 2 (8,91 km) ja Vaimõisa 2 (14,71 km).

9. katse:

Katse võitis Aleksei Lukjanuk, edestades 3,2 sekundiga Egon Kauri ja 6,3 sekundiga Tänakut. Ralli üldliider Georg Gross eksis, käis korraks teelt väljas, kaotas seetõttu Lukjanukile koguni 16,9 sekundit ja sai alles 7. koha. Üldarvestuses jäi Grossi edust seetõttu alles vaid 5,8 sekundit, teist kohta jagavad võrdse ajaga Lukjanuk ja Tänak.

8. katse:

Laitse rallipargis sai järjekordse katsevõidu WRC-autol kihutav Gross, edestades 1,2 sekundiga Lukjanuki ja 1,9 sekundiga Tänakut. Üldarvestuses on Grossi edu enne lõunast hooldepausi 16,4 sekundit. Tänak kaotab talle 16,4 ja Lukjanuk 22,7 sekundit. Sõita jääb veel neli katset.

7. katse:

Kernu katse teisel läbimisel näitas klassi Gross, võites selle 10,1 sekundiga Tänaku ja 12-sekundilise eduga Lukjanuki ees. Üldarvestuses on Grossi edu Tänaku ees 14,5 sekundit, Lukjanuk kaotab liidrile 21,5 sekundit.

6. katse:

Vasalemma katse võitis teistkordsel läbimisel Lukjanuk, edestades 1,1 sekundiga Tänakut. Kolmas oli Rainer Aus ja neljas Timmu Kõrge, Gross näitas alles viiendat aega ja kaotas Lukjanukile 3,6 sekundit. Üldarvestuses on Gross liider, Tänak kaotab talle 4,4 ja Lukjanuk 9,5 sekundiga.

5. katse:

Päeva teisel, Kernu katsel (11,1 km) suurendas Gross jälle edu, võites katse 3,8-sekundilise eduga Lukjanuki ja ees ja edestades kolmanda koha saanud Tänakut 5,5 sekundiga. Üldarvestuses on Grossi edu Tänaku ees 6,9 sekundit, kolmandaks tõusis Lukjanuk (+13,8).

4. katse:

5,68 km pikkuse Vasalemma katse esimesel läbimisel sai N-rühma Subarul sõitev Tänak katsevõidu, edestades Rainer Ausi 0,7, Aleksei Lukjanuki 0,8 ja WRC-auto rooli keeravat Georg Grossi 2,4 sekundiga. Kokkuvõttes on liider Gross, Tänak kaotab talle vaid 1,4 sekundiga. Timmu Kõrge jääb kolmandana liidrist maha 8,1 sekundit.

Esimene päev:

Avapäeval sõidetud kolme kiiruskatse järel asub N-rühma Subaruga sõitev Tänak 2. kohal, kaotades WRC-autot roolivale Georg Grossile 3,8 sekundit. Kolmandal kohal olev Timmu Kõrge jääb liidrist maha 6,9 sekundit. Esikolmikule järgnevad: Rainer Aus (+10,2), Aleksei Lukjanuk (+10,9), Raul Jeets (+11,4), Egon Kaur (+15,8), Markus Abram (+17,4)

Avapäeval pole huvilistel võimalik ralli tulemusi jälgida. Ralli peakorraldaja Toomas Ristlaane sõnul on tegemist Autospordiliidu kodulehega seotud tehnilise probleemiga. Laupäeva hommikuks peaks aga olema olukord lahendatud ja huvilised saavad tulemusi jälgida reaalajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles