Kahest kaks: Eesti noormehed alistasid ka tugeva Bulgaaria

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andri Aganits rünnakul.
Andri Aganits rünnakul. Foto: cev.lu

Eesti alla 21-aastaste noormeeste koondis jätkab Bulgaaria pealinnas Sofias toimuvat maailmameistrivõistluste valikturniiri täisedu kahe võiduga, teises kohtumises mängiti 3:2 (21, -18, -18, 20, 7) üle koduvõistkond Bulgaaria.

Vastase tugevust kinnitab asjaolu, et möödunud suvel saavutati Euroopa meistrivõistlustel seitsmes koht, vahendab volley.ee. Teist mängu järjest oli Eesti koondise resultatiivseim Robert Täht, kes täna tõi 15 punkti. Kevin Soo arvele kogunes 13 punkti (sh viis blokipunkti). Suurepärase etteaste tegi Andri Aganits, kelle arvele kirjutati 12 punkti (kasutegur +10), millest koguni 10 olid blokipunktid - vaid üks punkt vähem kui kogu Bulgaaria esindusel kokku.

Kolmes geimis mänginud Denis Losnikov panustas Eesti võitu 10 punkti. Lisaks sulustamisele, mis tõi Eesti meeskonnale koguni 21 punkti (vastastel vaid 11), oli Eesti võidu aluseks 43%-line rünnakuefektiivsus. Bulgaaria sama näitaja oli 31%. Vastuvõtul olid kindlamad väljakuperemehed 46%-40%.

Laupäeval mängib Eesti Saksamaaga ja pühapäeval Iisraeliga. Eesti on kahest mängust kogunud neli ja Saksamaa viis punkti, ühe mängu enam pidanud Bulgaarial on kirjas 7 silma. Türgis peetavale finaalturniirile pääseb vaid parim võistkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles