Soku imevise poolelt platsilt tõi Kalev/Cramole finaalis teise võidu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalli Eesti meistriliiga finaalseeria teine mäng läheb taas kodusesse korvpalliklassikasse - kõik võidu võtmed olid Tartu Rockil, kuid Kalev/Cramo päästjaks osutus viimasel sekundil palli poolelt väljakult läbi korvirõnga saatnud Tanel Sokk. Kalev võitis 72:71 ja asus finaalseeriat mängudega 2:0 juhtima.

Pingelistel lõpuhetkedel tegi Bamba Fall esmalt Kalevi poolel 2+1 rünnaku, ent kui mängida jäi kuus sekundit, viis Justin Ingrami korv omakorda Tartu punktiga ette. Kalevi rünnak ebaõnnestus, sest Gary Wilkinson tegi jooksu. Seejärel tehti kiire viga Rain Veidemanile, kes viskas esimese vabaviske mööda ja teise sisse. Kolme sekundiga jõudis Kalev aga palli toimetada Sokule, kes tabas koos lõpusireeniga kolme kaitsja vahelt poolelt platsilt.

Sokk oli 19 punktiga ka Kalevi resultatiivseim, Tartu poolel viskas Veideman 21 punkti. Joosep Toome arvele jäi 16 punkti ja 14 lauapalli. Finaalseeria kolmas ja neljas mäng peetakse Tartus vastavalt 15. ja 17. mail.

Kalev/Cramo - Tartu Rock 72:71

Kalev: Sokk 19 p, Wilkinson 16 p, Fall 12 p + 12 lp, Škele 12 p + 8 lp + 4 rs, Abbott 11 p, Elegar 2 p

Rock: Veideman 21 p, Ingram 17 p, Toome 16 p + 14 lp, Allingu 10 p, Neljubov 4 p + 10 lp, Kurbas 2 p, Doronin 1 p

Enne mängu:

VAATA OTSEÜLEKANNET SIIT!

Avakohtumise võitis Kalev/Cramo kodusaalis 83:69 ja asus seeriat 1:0 juhtima, kuid mäng oli märksa tasavägisem kui skoor näitab - vahe kärises üle kümne punkti alles lõpuminutitel. Võitjate resultatiivseim oli 19 punktiga Armands Škele. Bamba Fall, kelle takistamisel tartlased tegid koguni 13 viga, lisas 18 punkti. Üleplatsimees oli aga Rocki tagamängija Justin Ingram 26 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles