Eesti juunioride võrkpallikoondis on lähedal MMile pääsemisele

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpall. Foto on illustreeriv.
Võrkpall. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Võrkpalli Eesti juunioride rahvusmeeskond (sünd 1993 ja hiljem) sai Bulgaaria pealinnas Sofias toimuval maailmameistrivõistluste valikturniiril kolmanda võidu, olles viimase võistluspäeva eel ainus kaotuseta võistkond. Tänane mäng Saksamaa vastu lõppes kolme geimiga, kui Eesti võidunumbriteks märgiti 3:0 (20, 21, 22).

Eesti ja Bulgaaria on kolme mänguga kogunud seitse punkti, Saksamaal on kolmandana kirjas viis silma. Eesti koondis peab pühapäeval viimase mängu Iisraeli vastu kell 16:00, kes seni on kogunud 3 mänguga 1 punkti. Eesti 3:0 või 3:1 võidu korral kindlustatakse koht MM-finaalturniiril, mis peetakse 22. augustist kuni 1. septembrini Türgis. Muu tulemuse korral sõltub edasipääs Saksamaa ja Bulgaaria omavahelisest mängust (pühapäeval kell 18:30). 

Euroopa riikidest pääseb MMile kokku 6 riiki: 4 alagrupi võitjad, korraldaja Türgi ja tiitlikaitsja Itaalia.

Juunioride MM-i finaalturniirile on Eesti meeskond pääsenud korra, neliteist aastat tagasi (1999). Siis tegid selle teoks Kert Toobal, Argo Meresaar, Kristjan Õuekallas, Raimo Pajusalu, Jaanus Nõmmsalu, Pavel Kružajev, Rivo Vesik, Mihkel Roosme jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles