Motokrossi Eesti meistrivõistluste avaetapil olid võidukad Lehtla ja Rätsep

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Lehtla.
Lauri Lehtla. Foto: Martin Mand

Karksi-Nuias Ainja krossirajal alustati laupäeval selle aasta Eesti motokrossi meistrivõistlustega, kus olid kohal pea kõik Eesti parimad krossisõitjad. Pea tuhande pealtvaataja ees selgusid selle aasta esimesed etapivõitjad soolotsiklite klassides, külgvankritele oli see juba teiseks etapiks.

Päeva tipphetkedeks olid taas MX1 ja MX2 klassi ühised sõidud, kus oli kokku rajal 37 sõitjat. Stardi tegi põnevaks mõlemas sõidus 150 euro suurune KTM Holeshot stardivõidu auhind, mille nimel oli pingutamist küllaga. Esimeses stardis sai selle Ardo Kaurit (Yamaha Estonia, Yamaha), kes sõitu ka juhtima asus. Kuid peagi möödus temast Indrek Mägi (Saku MK, Kawasaki). Kauriti selja taha kerkis MX2 klassi liider Priit Rätsep (Estonian Express Racing, KTM), meeste võitluses koha peale Rätsep kukkus ja kaotas kohti. Mägile hakkas aga lähenema Lauri Lehtla (Sahkar KTM Racing, KTM), kes ühel hetkel temast ka möödus ja sõidu võitis. Mägi teine, kolmas oli Juss Laansoo (AKR KTM Racing, KTM). Nemad moodustasid ka MX1 klassi esikolmiku avasõidus, neljandana tuli üle lõpujoone Kaurit ja viies oli MX2 klassi kiireim Karel Kutsar (Sahkar KTM Racing, KTM). Veel korra kukkunud Rätsep oli kuues ja MX2 klassi teine, MX2 klassi kolmas koht kuulus Kristjan Rätsepale (Redmoto Honda Racing, Honda).

Teises sõidus taas KTM Holeshot auhind Kauritile, kes aga avaringil kukkus ja suurest mängust välja jäi. Lehtla, kes võistles katkise ribiga (Portugali MM-etapi kukkumise tagajärg),  võttis sisse juhtkoha, teisel kohal Laansoo ja kolmandal Priit Rätsep. Selles koosseisus liiguti pea terve sõit turvaliste vahedega, kuid viimastel ringidel hakkas Laansoo Lehtale lähenema ja viimasel ringil sai näha nende vahel tõeliselt haaravat lahingut. Lehtla suutis siiski Laansoo selja taga hoida, vahe finišis oli 0,8 sekundit!  Rätsep kolmas ja MX2 klassi kiireim, neljas Mägi, kes MX1 klassi kolmas, viies Kutsar, kes MX2 klassi teine ja kuues Andre Park (Yamamoto RC, Yamaha), kes MX2 klassi kolmas.

Kokkuvõttes MX1 klassi etapivõit Lehtlale, Laansoo teine ja Mägi kolmas. MX2 klassis sai etapivõidu Rätsep, võrdsete punktide juures Kutsariga otsustas ära Rätsepa teise sõidu võit. Kolmas Park.

Väga põnevad olid ka korvide sõidud, kus enim elati kaasa kohalikele meestele Kert Varikule ja Erki Kõivule (AYR Racing Team), kes ka avaetapi mõlemad sõidud olid võitnud. Avasõidus asusid mehed kiirelt liidrikohale, neid jälitamas Tanel Reesna ja Ivars Skultans (Redmoto Honda Racing). Varik ja Kõiv võitsidki avasõidu Reesna ja Skultansi ees, kolmas koht läks Lätti, Arnolds ja Gints Silisele. Teises sõidus jäid aga avasõidu võitjad stardis viimaseks. Sõidu esimesel kahel kohal kihutasid Silised ning Reesna ja Skultans, oli kohti, kus Reesna pääses löögile, kuid siiski võtsid lätlased oma. Kolmandale kohale sõitsid ennast Margo Sonn ja Tanel Kõiv (Kose AMK), marulise sõidu teinud Varik ja Kõiv tõusid neljandale kohale, mis oli kindlasti suur saavutus. Kokkuvõttes kuulus etapivõit Silistele, teised Reesna ja Skultans ning kolmandad Varik ja Kõiv.

Seeniorite klassis sai kindla etapivõidu Heigo Lauren (Yamamoto RC, Yamaha), kes võitis mõlemad sõidud. Teine mõlemas sõidus ja kokkuvõttes oli Reio Engman (Lääne MK, Yamaha) ja kokkuvõttes kuulus kolmas koht Aivo Rabbile (Paikuse MK, Yamaha), kes oli mõlemas sõidus kolmas. MX2 jun arvestuses võitis Tomass Sileika Lätist mõlemad sõidud, teine oli etapi kokkuvõttes Kert Pääbo (Lääne MK, Yamaha), kes oli sõitudes neljas ja teine. Kolmas koht kuulus Hendrik Talvikule (Paikuse MK, Suzuki), kes oli avasõidu teine ja teise sõidu neljas.

Mini MX klassis võitis mõlemad sõidud Marko Lepik (Mini RC, Pitpro), etapi kokkuvõttes oli teine Tanel Turro (Mini RC, Buccimoto) , seda kahe neljanda kohaga ja kolmas Karl Lõbus (MC Saaremoto). Mini MX Hobby oli Eesti karikavõistluste etapiks ja siin sai võidu Kardo Orav (Mini RC, Pitpro) Karl Markus Jõeste (Viljandi VMK, ATM) ja Mart Kinnase ees.

85 cc klassis sõideti Karksi Cup arvestuses ja võidu sai mõlemad sõidud võitnud Tamur Talviku (Paikuse MK, KTM), teine Rait Kaimer (Saku MK, KTM) ja kolmas Reio Timmi (Kagu MK, KTM). Eraldi sõit oli ka klassis Karksi valla Open, kus stardis Karski TSK endised ja praegused tegijad ja võidu sai seal Raido Nikonorov Eero Ilvese ja Renno Ruubeli ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles