Eesti võrkpallijuuniorid jõudsid 14-aastase vaheaja järel MM-finaalturniirile!

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise mängijad.
Eesti koondise mängijad. Foto: cev.ee

Eesti kuni 21-aastaste noormeeste võrkpallikoondis lõpetas Bulgaaria pealinnas Sofias toimunud maailmameistrivõistluste valikturniiri täisedu nelja võiduga ja jõudis augustis toimuvale finaalturniirile.

Juunioride MM-i finaalturniirile on Eesti meeskond varem pääsenud korra, neliteist aastat tagasi (1999), vahendab volley.ee. Tänases mängus Eesti esindus Iisraelile geimi ei loovutanud, võites mängu tulemusega 3:0 (19, 17, 13). Turniiri avamängus võitis Eesti 3:2 Rumeenia, seejärel sama tulemusega Bulgaaria ning eile 3:0 Saksamaa.

Nii Bulgaaria kui Saksamaa osalesid kaks aastat tagasi toimunud juunioride maailmameistrivõistluste finaalturniiril, kuid seekord piirduti valikmängudega. Samuti mängiti möödunud suvel Euroopa meistrivõistlustel. Euroopast pääsesid MM-finaalturniirile vaid kuus meeskonda. Lisaks võõrustajatele oli koht kindel Euroopa meistril Itaalial. Valikturniiridega tagasid koha ka tiitlikaitsja Venemaa, Prantsusmaa, Serbia ja Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles