Kabe MM-matši avapäeva võitis Aleksander Švartsman

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks maailma parimat kabetajat, kaks Aleksandrit. Maailmameister Georgiev (vasakul) ja pretendent Švartsman panid Tallinnas ajud tööle.
Kaks maailma parimat kabetajat, kaks Aleksandrit. Maailmameister Georgiev (vasakul) ja pretendent Švartsman panid Tallinnas ajud tööle. Foto: AFP/SCANPIX

Rahvusvahelise kabe MM-matši avapäeva võitis väljakutsuja ja kolmekordne maailmameister Aleksander Švartsman. Tema vastaseks on Aleksander Georgiev.

Päeva esimesed nii tava- kui kiirkabe partiid jäid viiki, kuid välgu võitis Švartsman ja asus matši juhtima. «Klassikalises mängus Georgievi strateegia töötas, kuid välgus sellest ei piisanud,» rääkis Aleksander Švartsman.

Kogu MM-matši tulemust valitsev maailmameister Aleksander Georgiev avapäeva mängude põhjal ennustada ei soovinud. «Kõigepealt mängime ja siis vaatame,» ütles Georgiev.

Matš kestab Tallinnas 18. maini ning mäng algab iga päev kell 10.00. Kõigil huvilistel on võimalik mängu vaadata kohapeal Nordic Hotel Forumis või internetivahendusel aadressil http://wcmm2013.fmjd.org.

Väljakutsuja Aleksander Švartsman tuli maailmameistriks 1998, 2007, 2009 ning valitsev maailmameister Aleksander Georgiev 2003, 2004, 2006, 2011 aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles