Mancini vallandatakse ja ManCity palkab Realis põrunud tšiillase

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manuel Pellegrini
Manuel Pellegrini Foto: SCANPIX

Briti meedias kirjutatakse juba aina kindlamas kõneviisis, et Manchester City jalgpallimeeskonna peatreener Roberto Mancini vabastatakse peagi ametist ja City järgmiseks juhendajaks saab praegu Malagat juhendav tšiillane Manuel Pellegrini.

Mullu Inglismaa meistriks kroonitud City pidi tänavu tunnistama linnarivaali Manchester Unitedi paremust ning samal ajal põruti taas Meistrite liigas. Viimaseks piisaks tundub olevat nädalavahetusel peetud FA Cupi finaali, kus jäädi üllatuslikult alla Wigan Athleticule, kirjutab The Guardian.

Mancini sõlmis eelmise hooaja järel City’ga uue viie aasta pikkuse lepingu, kuid tänavune hooaeg on nende jaoks ebaõnnestunud ja aina enam pakutakse City järgmiseks juhendajaks Pellegrinit, kes viis Malaga tänavu Meistrite liigas veerandfinaali. Samas on ta omal ajal viinud hispaanlaste Villarreali ka Meistrite liigas poolfinaali.

Lisaks on Pellegrini ühel hooajal olnud ka Madridi Reali juhendaja, kuid hooajal 2009/10 ei suutnud Real võita ei kodust liigat ega ka karikasarja ning Meistrite liigas langeti konkurentsist kaheksandikfinaalis. See oli piisav, et Pellegrini asendati Jose Mourinhoga.

Ringlevad kuulujutud on Mancini ajanud aga endast välja ja nüüd on ta asunud süüdistama juba ManCity pressiteenistust, et nad ei lõpeta Pellegriniga seonduvaid kuulujutte. «Ma ei oska midagi öelda. Praeguse seisuga ei juhtu minuga midagi. Minu tulevikust ei ole vaja rääkida. Mul on veel neli aastat lepingut järel. Loomulikult saab kõiki lepinguid ka ennetähtaegselt lõpetada, kuid arvan, et minust ei ole vaja rääkida,» teatas Mancini. «Ma ei saa aru, miks pressiteenistuses töötavad inimesed ei ole neid jutte lõpetanud.»

Samal ajal võtab Pellegrini olukorda rahulikult. «Ma ei ole oma tuleviku koha pealt kellegagi rääkinud. Vaatame olukorra üle hooaja lõpus ja siis näeme, mis juhtub,» teatas tšiillane.

Mancinit seostatalse samal ajal Prantsusmaa kõrgliigasse tõusnud Monaco klubiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles