Eesti võrkpallilootus sõlmis lepingu Saksamaa tippklubiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rünnakul Andri Aganits.
Rünnakul Andri Aganits. Foto: Aldis Toome

Äsja Eesti juunioride võrkpallikoondise MM-finaalturniirile aidanud Andri Aganits sõlmis aastase lepingu Saksamaa meistriliigas kolmanda klubiga TV Bühl.

«Veebruaris võtsid Bühli agent ja peatreener ühendust. Alguses tahtsid nad videosid näha nagu ikka, aga siis tegid ka konkreetse pakkumise,» sõnas 19- aastane Aganits Postimehele, kuid tunnistas, et nii kiiret välislepingut ta ei oodanud. «Selle aasta alguses ei osanud ma arvata, et võiks tekkida kindlad välismaa-variandid. Aga see on hea võimalus, mul on ainult võita ja areng seal tuleb kindlasti suurem kui siia jäädes. Kuid kui oleksin pidanud veel ühe aasta Eestis mängima, siis ma poleks kindlasti kahetsenud, selleks ei ole põhjust.»

Aganits pole veel kursis, kelle ta peab uues klubis üle mängima, et platsile saada. «Ma praegu oma uusi klubikaaslasi veel nimepidi ei tea, aga treeneri sõnul ei tohiks mul mänguminutitega probleeme tekkida,» lausus ta.

Aganitsa mängijaõigused jäävad Tallinna Selverile, kes saab tehingu eest mõistliku rahasumma. Selveri ja Eesti koondise peatreener Avo Keel soovib Aganitsale vaid tuult tiibadesse: «Me pole iial mängijale, kes tahab välismaale siirduda, kätt ette pannud. Kuuldavasti võetakse ta põhimeeskonna juurde, mitte noortetiimi, ja seal on tase kõva. Usun, et Aganits saab vaatamata noorusele hakkama, ta ju pärit Lõuna-Eestist ja nemad on seal sitked,» lausus Keel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles