Jalgpalliklubi 89-aastase eduloo valus lõpp: pankrott ja langemine mudaliigasse

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ateena AEK mängijad
Ateena AEK mängijad Foto: SCANPIX

Kreeka suuruselt kolmas jalgpalliklubi Ateena AEK kuulutab välja pankroti ning on uuel hooajal sunnitud mängima tugevuselt kolmandas liigas.

11-kordne Kreeka meister sattus rahalistesse raskustesse juba eelmisel hooajal ja nii oli klubi litsentsi säilitamiseks selle hooaja alguses sunnitud müüma sisuliselt kõik oma paremad mängijad.

Paraku oli staaride lahkumine klubi jaoks liiga suureks löögiks ning esimest korda klubi 89-aastase ajaloo jooksul ei suudetud kõrgliiga kohta säilitada.

Kuna klubi finantspool on aga veel halvemas seisus – väidetavalt ollakse võlgu 170 miljonit eurot – teatati, et isegi tugevuselt teises divisjonis mängida ei suudeta. Klubi kuulutab välja pankroti ning uuel hooajal hakatakse uue juhatuse all mängima tugevuselt alles kolmandas liigas.

Kuuldavasti võtab juhtimise üle naftamagnaat Dimitris Melissanidis, kes hakkab klubi põhjalikult ümber ehitama. Seal hulgas on räägitud uue staadioni ehitamisest. 61-aastane Melissanidis oli aastatel 1992-1995 Ateena AEK jalgpalliklubi president.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles