Triin ja Martti Aljand jätavad suvise ujumise MMi vahele

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti ja Triin Aljand, optimistlikud, nagu alati.
Martti ja Triin Aljand, optimistlikud, nagu alati. Foto: Liis Treimann

Nüüd on kindel, et õde-venda Aljand Barcelonas suvisel ujumise pika raja MMil ei osale. Triin taastub lõikustest, Martti teenib aga aega Eesti kaitseväes.


«Ujumise MM jääb Triinul sel korral kindlasti ära ja Eesti meistrivõistlused peab ta samuti vahele jätma. Järgmise stardi saab Triin teha ilmselt alles sügisel,» kõlas isa Riho Aljandi, Eesti ujumiskoondise peatreeneri karm kokkuvõte.

Martti saab küll kaasa teha hooaja alguse ja Eesti meistrivõistlused, kuid juuli lõpus toimuva MMi ajal kaitseb juba meie riiki.

Kaks aastat järjest Eesti parimaks naissportlaseks valitud Triinul opereeriti mõlemat jalga: paremal diagnoositi kanna- ja varbaluid ühendava viienda metatarsaalluu murd ning vasakul vajas lõikust kand. Kannalõikusest taastumine võtab veel aega.

«Kipsist saab lahti ilmselt järgmisel nädalal. Praegu käib Triin vaikselt trennis ja teeb, mida võimalik, aga tõsisema harjutamisega ei saa alustada enne, kui jalg täiesti terve,» kirjeldas isa tütre tervise olukorda. «Päkk peab esmalt hakkama normaalselt liikuma, kahe nädalaga seda ilmselt ei juhtu, pigem kolmega.»

Kuna võistluspausile kulub terve suvi, on isa Aljandi sõnul keeruline praegu tulevikuplaane teha: «Eks pettumuseks oli just see, et Triin vigastas ootamatult paremat jalga, mis tähendab lõplikuks paranemiseks topeltaega. Aga me ei sea praegu suuri eesmärke, sest pole mõtet minna võistlustele nalja tegema, kui füüsis pole valmis.»

Armeeteenistusse minekust rääkis Martti nõnda: «Vastakad tunded tekivad: ühest küljest on ajateenistus uus ja huvitav kogemus, aga samas väheneb võimalus korralikult trenni teha. Lisaks lastakse sõjaväest koju üsna harva ja kihlatuga koosolemiseks jääb seetõttu kahjuks vähem aega,» tunnistas Martti.

Kuna MMil on kriips peal, valmistubki Aljand ainult kodusteks meistrivõistlusteks. Konkreetsetest eesmärkidest olulisemaks peab ta korralikku treenimist.

«Võistlus on nagu võistlus ikka. Proovin praegu teha nii suuremahulisi treeninguid kui võimalik, et sõjavägi vormi päris ära ei lõikaks. Otseseid sihte Eesti meistrivõistlusteks ma endale seadnud ei ole,» sõnas Martti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles