Euroopa jalgpalli suve kõige kuumemad müügiartiklid: poolkaitsjad

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gareth Bale.
Gareth Bale. Foto: SCANPIX

Postimees.ee alustas eelmisel nädalal nende mängijate tutvustamist, kes võivad suvel klubi vahetada. Eelmisel nädalal tõime lugejateni ründajad, sel nädalal tegime oma valiku kõige põnevamatest poolkaitsjatest.

Postimehe lugeja, kas usud, et meie poolt välja toodud mängijad vahetavad klubi? Milliste poolkaitsjate puhul ootad veel sel suvel klubivahetust?

GARETH BALE (Tottenham)

23-aastane Gareth Bale on Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo kõrval hetkel jalgpallimaailmas kuumem nimi. Endine Manchester Unitedi mängija Gary Neville avaldas hiljaaegu arvamust, et ilma Bale'i panuseta ei oleks Tottenham ilmselt Premier League'is TOP 8 seas.

Tottenhami peatreener Andre Villas-Boas on kinnitanud, et kui Tottenham lõpetab liigahooaja TOP 4 seas ehk pääseb järgmisel hooajal Meistrite liigasse, jääb Wales'i koondislane neile. Paraku pole Meistrite liiga koht sugugi kindel ja suurklubide treenerid hoiavad kahe käega pöialt, et nii ka ei juhtuks. Näiteks briti meedias spekuleeriti koguni nii julge väitega, et Bale'i teenetest tõsiselt huvitatud Manchester United kaotas nädal tagasi meelega Londoni Chelseale 0:1, et raskendada Tottenhami Meistrite liiga püüdlusi.

Kuid tõsi, arvestades Alex Fergusoni iseloomu ja suhteid Chelsea Rafael Beniteziga, tundub see väide pigem puusalt tulistamisena. Manchester Unitedi kõrval on Premier League'i aasta mängijaks valitud ründava äärepoolkaitsja vastu suurt huvi tundnud Madridi Real. Väidetavalt on Reali fännid pöördes mõttest, et nende ründeliini hakkavad kesktormaja kõrval mehitama Bale ja Cristiano Ronaldo.
 

CHRISTIAN ERIKSEN (Ajax)

Eelmisel nädalalõpul Hollandi meistritiitli kindlustanud Amsterdami Ajaxi mängujuhti Christian Erikseni peetakse viimaste aastate andekaimaks Taani poolkaitsjaks. Hollandi jalgpallilegend Jiohann Cruyff on Erikseni juba võrrelnud legendaarsete vendade Brian ja Michael Laudruppidega ning ennustanud talle suurt tulevikku.

Eriksenist on huvitatud eelkõige FC Liverpool ja Manchester City. Kuna tundub, et Eriksen pole jalgpallur, kes laseks end hiiglaslikest rahanumbritest pimestada (2008. aastal Ajaxisse siirdudes ütles ta, et Hollandi liiga on talle paras, kuna tark jalgpallur võtab karjääris sammu korraga) peaks talle sobima Liverpool. Mario Götze lahkumisega Dortmundist algasid kuluaarides aga uued jutud. Nimelt on Borussia peatreener Jürgen Klopp Erikseni talendi austaja ning tahaks hea meelega meest enda klubis näha.

Sarnaselt Liverpoolile oleks ka Dortmund suurepärane valik, kus taanlane kindlasti mänguaega saaks. Lisaks on Dortumdil ka järgmiseks aastaks Meistrite liiga koht käes, Liverpoolil võib Premier League'i tihedas konkurentsis sinna jõudmine võtta veel aastaid.
 

ISCO (Malaga)

Malaga poolkaitsjat peetakse praegu Hispaania jalgpalli kõige suuremaks tulevikulootuseks. Vaid 21-aastasena näitas ta sel hooajal üles uskumatut küpsust, kui abistas Malaga Meistrite liigas veerandfinaali, kus alles korduskohtumise lisaminutitel kaotati hilisemale finalistile Dortmundi Borussiale.

Mängijatüübi poolest meenutab Isco Andres Iniestat, kuid oma olulisuse poolest on teda võrreldud ka Lionel Messiga. «Barcelonal on Messi, meil on Isco,» on Malaga poolkaitsja Jeremy Toulalan kiitnud. Kõige suuremat huvi hispaanlase vasu on üles näidanud Manchester United ja Manchester City, kuid viimasel ajal on noormehe poole hakanud vaatama ka Paris St. Germain aga ka AS Monaco.

Kuigi Isco sõlmis alles jaanuaris Malagaga uue lepingu, ei pruugi see rahakatele klubidele midagi tähendada. Vähemalt City ja PSG on kindlasti võimelised käima välja väljaostmisklausli taga oleva 35 miljonit eurot.
 

MAROANE FELLAINI (Everton)

25-aastane Belgia koondislane Maroane Fellaini on end nelja ja poole aastaga mänginud kindlalt Premier League'i parimate mängijate sekka. Fellaini suureks trumbiks on tema mitmekülgsus ning ta võib mängida nii kaitsele kui ka ründele orienteeritult. 194 cm pikkust garanteerib võimsa peamängu, hea pallihoidmise ja jõulisuse ning suurepärane tehnika teeb temast kardetud vastase ükskõik kellele. Kui veel hooaja keskel olid Evertoni Meistrite liiga lootused elus, siis vahepealne mõõn kustutas need püüdlused.

Seega liigub Fellaini suure tõenäosusega klubisse, kus tal on reaalselt võimalik midagi ka võita. Inglismaal on Fellaini ennast tõestanud ja seega tundub kosilastest tema jaoks ühe loogilise variandina Londoni Chelsea. Samas on ka Madridi Real belglase vastu üles näidanud kõrgendatud huvi ning määravaks võib saada see, kumb on nõus suurema pakkumise tegema. Fellainil oleks mõistlikum valida Chelsea, kuna Realis peaks ta keskväljal algkoosseisu koha eest võitlema Xabi Alonso, Luka Modrici, Sami Khedira ja Mesut Öziliga. Juhul kui meeskonda jääb ka Kaka, tuleb Fellainil edestada ka kogenud brasiillast.

Kaardid lõi segamini siiski Alex Fergusoni taandumine Manchester Unitedi peatreenerikohalt ning David Moyes'i saamine ManU uueks lootsiks. On vägagi tõenäoline, et endine Evertoni peatreener Moyes tahab ka uues klubis enda all Fellainit mängimas näha.
 

JAMES McCARTHY (Wigan)

Et talendikas poolkaitsja McCarthy lahkub Wiganist, sai põhimõtteliselt selgeks eile, kui Wigan ametlikult Premier League'ist välja langes. 22-aastane McCarthy on sel hooajal olnud Wigani üks paremaid mängijaid ning ta on suurte klubide vastu ilusaid esitusi pakkudes tõestanud, et peaks hakkama saama ükskõik millises klubis. Iirimaa koondises 12 kohtumist pidanud McCarthy on plahvatuslik mängija, kellel on korralik tehnika ja kiirus.

Tema vastu on kõrgendatud huvi üles näidanud Londoni Arsenal, Chelsea ja isegi Manchester United ning kõige tugevamalt sel hooajal viimaste voorude tulemustega Premier League'ist väljalangemist vältinud Newcastle United. Viimasel ajal on sellesse nimistusse lisandunud ka Everton ja West Brom.

«Ma arvan, et tema potentsiaalist pole veel päriselt aru saadud. Olen kindel, et ta võiks edukalt mängida mõnes Inglismaa suurklubis,» ütles McCarthy endine treener Billy Reid hiljuti briti meediale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles