Raske vigastus toob Risto Lepa Tallinnasse käsipalli arendama

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Lepp.
Risto Lepp. Foto: Käsipalliklubi HC Tallinn

Eesti meeste käsipallikoondise mängujuht Risto Lepp käis õlaoperatsioonil ning jääb väljakutelt eemale kuni pooleks aastaks.

Tänavusel hooajal Luksemburgi meistermeeskonnas mänginud 30-aastane Lepp tegi esmakordselt õlale liiga novembrikuises mängus, kui õlavarreluu tuli liigesest välja. «Toona otsustasin erinevate Luksemburgi ja Prantsusmaa arstidega konsulteerides taastusravi kasuks, et otsustavateks mängudeks taas platsil olla. Teatud mõttes võtsin vastu riski. Osad arstid soovitasid kohe operatsiooni, kuid enamus soovitasid füsioteraapia ja spetsiaalsete harjutuste abil õlg mängukorda saada. Taastusravist paraku ei piisanud. Tundsin ennast juba küll suurepäraselt, kuid sain klubi aidata vaid kolmes mängus, kuni ühes situatsioonis kordus jälle sama.»

Luksemburgis tehtud operatsiooni käigus paigaldati õlga kinnitused, mille eesmärgiks on hoida õlavarreluu stabiilselt liigesepesas, et vältida tulevikus sama asja juhtumist. «Arstide sõnul ei pea ma muretsema tippsporti naasmise pärast, kuid paranemine võtab aega 4-6 kuud.»

Igal juhul soovib Lepp taastusravi viia läbi Eestis ning siis otsustada, mis saab edasisest karjäärist. «Praegu on kõige tähtsam terveks saada. Siis otsustan, kas mängin profitasemel edasi, teen vaheaasta või lõpetan profikarjääri. Kõik variandid on huvitavad, kuid kõige enam paneb südame põksuma enda loodud käsipalliklubi HC Tallinn. Taastusravi ajal soovin Eestis keskenduda klubi arendamisele. Puhume suurema hoo sisse noortetöö laiendamisele Tallinnas ja selle lähiümbruses.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles