Martin Rump tegi vormelautodel eduka debüüdi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Rump.
Martin Rump. Foto: Renault

Alles kümmekond päeva tagasi ootas Martin Rump põnevusega oma debüüthooaja algust vormelautodel. Tänaseks on aprilli algul 17-aastaseks saanud noormehel kirjas neli võitu neljalt esimeselt võistluselt, kaks Rootsis ja kaks Eestis, ja Eesti ainsa ringraja absoluutne rajarekord.

Veel möödunud aastal oli Martin Rump edukas noor kardisportlane ja aastate jooksul oli kogunenud noormehe arvele mitmeid Eesti meistritiitleid, esikohti välisvõistlustelt ning kardikarjääri kroonis 2010. aastal saavutatud Maailma karikavõistluste võit Rotax Junior klassis. Alanud hooajaks siirdus noormees aga vormelautodele, kus esimeseks sihtmärgiks sai osalemine vormel-Renault 1,6-liitriste autode sarjas Rootsis, aga samuti sama vormeliklassi Põhja-Euroopa karikasarja (NEC) etappidel.

«Päris esimene vormelivõistlus see mai algul sõidetud etapp Knutstorpi ringrajal mul siiski polnud,» kommenteeris Rump ise. «Kaks aastat tagasi tegin kaasa ühe sõidu NEC sarjas.» Aga tookord oli noormees alles 15-aastane.

Rootsis sõidetakse vormel-Renault 1.6 sari koos maineka ja mujalgi Euroopas tähelepanu vääriva Rootsi turismiautode meistrivõistluste STCC etappidega ning on seetõttu Põhjamaade meedia pideva tähelepanu all. Rump osaleb nendes sarjades Eesti võistkonnas Scuderia Nordica, kes on samuti Rootsi sarjas esmakordselt. Debütandina ei osanud noormees suuri eesmärke võtta.

«Tänavu on plaanis osaleda kõigil Rootsi etappidel ja nendel NEC sarja etappidel, mis Rootsi omadega ei kattu,» selgitas Rump oma plaane. «Esialgu ei osanud suuri eesmärke seada, aga testisõitude ja kvalifikatsiooni järel teadsin, et olen siiski suhteliselt kiire. Enne esimese sõidu algust lubasingi Rootsi meediale suure suuga, et tulin siia võitma. Ja see õnnestuski, kuigi vastasteks olid sõitjad, kellest mitmetel seljataga juba aasta või kaks vormelautodel. Kindlasti on nüüd kahe esimese sõiduvõidu järel enesekindlust lisandunud ja sihiks sarja üldvõit.»

Eelmisel nädalavahetusel tegi Rump kaasa ka Eesti meistrivõistluste avaetapil Auto24ringil ja sealgi õnnestus tal võita mõlemad sõidud. Sealjuures püstitas ta ka uue ringraja absoluutse rajarekordi.

«Eks Audrus sõitmine oli rohkem treeningu mõttes ja lisaks ka harjumine uue ringrajaga,» kommenteeris Rump. «Rootsi sarja järgmine etapp sõidetaksegi Auto24ringil 15.-16.juunil ja rajaga harjumine väga oluline.» Nii on Eesti fännidel võimalik Rumpile kaasa elada juba juuni keskpaigas.

Rumpi järgmiseks võistluseks on aga juba eeloleval esmaspäeval toimuv NEC sarja avaetapp, mis sõidetakse Hollandi kuulsal Zandvoorti ringrajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles