Eestis püstitati maailmarekord sõudeergomeetritel

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõudeergomeetrite 100 km sõit.
Sõudeergomeetrite 100 km sõit. Foto: Jaanus Ree

11. mail Arigato spordiklubis toimunud 100 km sõidus sõudeergomeetritel suutsid Aleksei Lipintsov ja Meelis Karmo püstitada tandemi kergekaalu maailmarekordi.

30-39-aastaste meeste kergekaalu rekord ületati rohkem kui 19 minutiga. Lipintsovi ja Karmo lõpuaeg oli 6 tundi 42 minutit ja 22 sekundit, keskmine kiirus 2.00,7/500m. Tänaseks on rahvusvaheline alaliit tulemust aktsepteerinud ning maailmarekordi püstitamise sertifikaadid on Ameerika Ühendriikidest Eesti poole teel.

100km sõidus võisteldi juba viiendat korda. Leedu karikavõistlused, Emajõe karikavõistlused ja Soomes alguse saanud välishooaeg küll röövisid mõned potentsiaalsed võistkonnad, kuid osalejaid oli siiski rohkem kui varem ning ka tulemused olid võrreldes möödunud aastatega paremad. Võistlusest võttis osa kolm meeskonda, kolm naiskonda, kaks segavõistkonda ning kaks üksiksõitjat.

Erilist tähelepanu väärivad just viimased, sest üksi 100 km läbimine sõudeergomeetril on midagi erakordset. Aivar Vausi lõpuaeg oli 7 tundi, 22 minutit ja 7 sekundit (keskmine kiirus 2.12,6/500m). Rait Merisaar lõpetas võistluse 8 tunni, 35 minuti ja 20 sekundiga (2.34,6/500m).

Aivar Vaus: «Müts maha Rait Merisaare ees, sest koos liikudes ja kannatades suutsime mõlemad jõuda lõpuni! Esimesel distantsipoolel hoidsime ilmselgelt liiga kiiret keskmist kiirust, aga ega me ei teadnud, mida 100 km sõit päriselt tähendab.»

Väga head kiirust näitasid Harku Sõudespinningu naiskond ning parim meeskond Harku Valvurid, kes jäid napilt alla Eesti rekordile. Harku Valvurid võitsid ka maratonidistantsil olnud Freespordi vahefiniši.

Vaata võistluste galeriid SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles