Supermoto MM-sarja liider Mauno Hermunen tuleb Eestisse võiduplaanidega

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andre Kiil (vasakult, korraldustoimkond), Edik Kuusk, Mauno Hermunen, Prants Pals ja Annemarie Randla (korraldustoimkond).
Andre Kiil (vasakult, korraldustoimkond), Edik Kuusk, Mauno Hermunen, Prants Pals ja Annemarie Randla (korraldustoimkond). Foto: Margus Kiiver

Esmakordselt Eesti motospordi ajaloos sõidetakse sellel suvel, 29.-30. juunil Saaremaal, Kuressaares supermoto maailmameistrivõistluste etapp. Tegu on tänavuse aasta neljanda etapiga selles sarjas ja rada ehitatakse üles Kuressaare lennuväljale.

Lisaks sellele on võistlus ka supermoto Euroopa meistrivõistluste etapiks. Kuressaare lennuväljal on supermoto Eesti meistrivõistlusi juba korraldatud, sealne rada on pälvinud positiivse vastukaja sõitjatelt ja peale esimest etappi supermoto MM-sarja liidrikohal olev Mauno Hermunen tuleb Kuressaare etapile selge plaaniga võita.

Hermunen on Kuressaares kahel korral võistelnud ja mõlemal korral ka võitnud. Kindlasti annab see talle teatava eelise teiste konkurentide ees, kes siia võistlema tulevad. «Eks ta väikese eelise ikka annab, isegi kui rada pole päris sama, mis ta varem on olnud. Ma tean, et raja ääres on palju sõpru Soomest ja Eestist, kes elavad mulle kaasa ja see annab mulle lisaenergiat. Pean Kuressaare etappi oma koduetapiks, kuna Soomes MM-etappi ei korraldata. Minu eesmärk on viimastel aastatel olnud tulla maailmameistriks ja eelmine aasta olin sellele väga lähedal. See aasta on alanud hästi ja usun, et suudan tänavu selle eesmärgi ka täita,» rääkis Hermunen.

Mai alguses käisid sarja promootori Youthstream ja FIM esindajad Kuressaares. Furio Roux (Youthstream) ja Ralf Piva (FIM) inspekteerisid Kuressaare lennuväljal võistluspaika. Kõik läks väga hästi ning inspektsioon läbiti takistusteta.

Kokku on 29.-30. juunil Kuressaarde oodata 20 riigi sportlasi ja ülipõnevaid võidusõite. Võistlusnädalavahetusel osaleb kokku kolm Eesti sõitjat: Prants ja Patrick Pals ning Edik Kuusk. Pilet võistlusnädalavahetusele maksab 20 eurot ja pääsmed tulevad müüki alates jaanipäevast Kuressaares Auriga keskuses. Samuti saab pääsmeid osta võistluspaigast kohapeal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles