Vene hokimees: Stalin oli õige mees!

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilja Brõzgalov.
Ilja Brõzgalov. Foto: SCANPIX

Venemaa hokikoondislane Ilja Brõzgalov kiitis Nõukogude Liidu endist parteijuhti Jossif Vissarionovitš Stalinit ja leidis, et tema valitsusajal kannatsid süütud inimesed, aga seda juhtub ka tänapäeval USAs.

Brõzgalovilt küsiti MMi ajal, kellega ta minevikupersoonidest sooviks kohtuda. Hokimees vastas: «Tšingis-khaan, Stalin ja Einstein.»

Järgnes küsimus, kuidas Brõzgalov Stalinisse suhtub.

«Positiivselt!» kõlas vastus. «Ta oli õige mees. Tema tegevuses oli loogika. Ta tuli võimule Venemaal, kus toimus äsja revolutsioon. Riigis oli palju vaenlasi, spioone ja petiseid. Venemaa oli rusudes ja tuli üles ehitada. Selleks tuli kasutada raudset kätt. Stalin teadis, mida tegi. Teda on kujutatud verise türannina, kuid tollal polnud teist võimalust. Jah, süütutest inimestest said ohvrid, kui nii juhtub alati. Hiljuti vabastati näiteks USA vanglast inimene, kes oli süütuna 45 aastat trellide taga istunud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles