Kõrges konkurentsis Kangert tõusis ühe koha võrra, Cavendishile ajalooline võit

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Cavendish (keskel) tänasel etapil võidu suunas kihutamas.
Mark Cavendish (keskel) tänasel etapil võidu suunas kihutamas. Foto: SCANPIX

Giro d’Italia mitmepäevasõidu 12. etapil teenis esikoha Suurbritannia rattur Mark Cavendish, kellele see oli profikarjääri jooksul täpselt sajas etapivõit.

Sprindifinišis sai teise koha prantslane Nacer Bouhanni ja kolmas oli sloveen Luka Mezgec. Astana tiimi ridades sõitev Tanel Kangert lõpetas 134 km pikkuse etapi peagrupis ja sai võitjaga sama aja juures 37. koha. Kangerti tiimikaaslane ja Giro üldliider Vincenzo Nibali sai täna 39. koha.  

Tihedas vihmasajus kulgenud etapi järel hoiab Nibali endiselt esikohta. Teisel kohal olev Cadel Evans kaotab Nibalile 41 sekundiga ja kolmandat positsiooni hoidev Rigoberto Uran Uran jääb liidrist maha kaks minutit ja neli sekundit.

Tanel Kangert tõusis tänase etapiga üldarvestuses ühe koha võrra ja paikneb nüüd 12. positsioonil, Nibalile kaotab eestlane viis minutit ja kaheksa sekundit.

Kangert möödus tänase etapiga mullu Tour de France’i võitnud sir Bradley Wigginsist, kes langes üldarvestuses 13. kohale. Wiggins võitles tänasel etapil kehva enesetundega ja ta jäi etapivõitjale alla kolme minuti ja 37 sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles