Bradley Wiggins katkestas Itaalia velotuuri haiguse tõttu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bradley Wiggins.
Bradley Wiggins. Foto: SCANPIX

2010. aasta Giro d'Italia võitja Bradley Wiggins teatas, et jätab tuuri pooleli, sest arstide sõnul on tema rindkere infektsioon jätkamiseks liiga tõsine.

«Kui ta saab halvimast üle ja tervis paraneb, siis ta jätkab,» kommenteeris Sky Teami ülemus Dave Brailsford 13. etapi eel. «Aga kui tal läheb halvemaks, siis on see doktorite otsustada, mis on tema jaoks parim.»

Enne tuuri katkestamist oli Wiggins kokkuvõttes 13. positsioonil, kaotades liidrile Vincenzo Nibalile (Astana) +5.22.

Hoolimata terviseprobleemidest lubab Sky Teami ülemus, et Wiggins on juuni lõpus algavaks Tour de France'iks vormis ja kaitseb oma eelmise aasta tiitlivõitu.

«Ta on piisavalt tugev, aga see ei ole mitte tugevuse, vaid haiguse probleem praegu. Need on kaks väga erinevat asja. Kui sa oled haige, siis ei ole sul eriti midagi teha,» rääkis Brailsford.

Giro d'Italia üldarvestuses jätkab liidrina Vincenzo Nibali, austraallane Cadel Evans (BMC) kaotab teisena 41 sekundit ja Colombia rattur Rigoberto Uran (Sky) kolmandana 2.04.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles