Heitjate seeriavõistlus loodab uuel hooajal meelitada ka välisvõistlejaid

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sportlased pressikonverentsil. Vasakult – Raigo Toompuu, Raine Kuningas, Risto Mätas, Anu Teesaar, Märt Israel ja peakorraldaja Ants Kiisa
Sportlased pressikonverentsil. Vasakult – Raigo Toompuu, Raine Kuningas, Risto Mätas, Anu Teesaar, Märt Israel ja peakorraldaja Ants Kiisa Foto: Marko Mumm

Täna toimunud pressikonverentsil tutvustasid Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi ja heitjate seeriavõistluse korraldaja Ants Kiisa uuenenud võistlust ning sõlmisid koostöölepingud peasponsoritega.

Aastaid heitjate seeriavõistlust korraldanud endine kuulitõukaja ja praegune treener Ants Kiisa rõõmustas, et sponsorite suurem toetus võimaldab sel aastal parimatele ka rahalised auhinnad välja panna: «Boonussüsteem peaks kohale meelitama ka välisvõistlejaid, mis tähendaks konkurentsi kasvu ning veel paremaid tulemusi ja rekordeid.»

Nagu varasematelgi aastatel toimub heitjate seeriavõistlusel viis etappi – 19. mail, 4. juunil, 15. juulil, 24. augustil ja 4. septembril. Lisaks toimub ka viieetapiline heitjate seeriavõistlus noortele, kus võistlused on kavas mais ja septembris.

Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi rõhutas, et heitjate seeriavõistluse näol on tegemist väga olulise võistlusega Eesti kergejõustikukalendris: «Heitjate seeriavõistlus on olnud ning on ka tulevikus mitmete rahvusvaheliste tiitlivõistluste katsevõistluseks. Meenutagem, et Risto Mätas täitis just sellel võistlusel Londoni olümpiamängude normi ning sarnaseid näiteid on teisigi.»

Pikkade traditsioonidega võistluse avaetapp toimub juba sellel pühapäeval, 19. mail Audentese staadionil.

Võistlustel on kavas kõik heitealad nii meeste kui ka naiste arvestuses – kuulitõuge, odavise, kettaheide ja vasaraheide. Vasaraheitevõistlus toimub Tallinna Tehnikaülikooli staadionil. Enamikel aladel on stardis Eesti parimad heitjad. Nii on pühapäeval võistlustules kettaheitjad Martin Kupper, Anu Teesaar, Kätlin Tõllasson, kuulitõukaja Raigo Toompuu, odaviskajad Tanel Laanmäe, Magnus Kirt, Raine Kuningas ja Linda Treiel ning vasaraheitjatest Martin Lehemets ja Kati Ojaloo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles