Baruto: võimalik, et lähen põlvelõikusele

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baruto.
Baruto. Foto: SCANPIX

«Vigastatud põlv on paistes, kaks korda suurem kui tavaliselt, ja hakkab siniseks tõmbuma,» kirjeldas sumomaadleja Kaido Höövelson ehk Baruto põlve seisukorda päev pärast seda, kui ta matšis Kisenosatoga vigastada sai ja suurturniiri Natsu-basho pooleli pidi jätma.

Vasak põlv on viimastel aastatel olnud Baruto nõrgim koht. Üks vigastus teise otsa. Ka sel turniiril oli põlv tugevalt teibitud, kuid sellest polnud mõistagi kasu, kui Baruto 156 kilo kaaluva Kisenosato rinnale võttis ning hetk hiljem kogu tema enese ja vastase raskus vaid vasakule jalale kandus. Baruto prantsatas dohio’le ja haaras põlvest.

«Läksin maadeldes pisut ülemeelikuks, jalg jäi võtet tehes valesti,» selgitas Baruto Postimehele. «Hoiad küll põlve, aga näe, ikka juhtub.»

Esmane diagnoos polnud rõõmustav, tõdes Baruto: «Trauma tundub hullem kui varasemad. Vist on ka ristatisidemed viga saanud. Esmaspäeval lähen arsti juurde, siis kuuleb täpsemalt. Kardan, et tuleb lõikusele minna.»

Samas leiab Baruto, et operatsiooni tuleks vähimagi võimaluse korral vältida: «Lõikus on lõikus. See pole parim ravivõte.»

Kui vasak põlv omadega nõnda läbi on, siis äkki tuleks vaikselt mõelda lõpetamise peale? Ehk aitab sest Jaapanist? Kodus metsad, maad ja veisekari ootavad, Eesti vajab innukaid põllumehi.

«Mis põllumees ma nüüd ... Kogemusi ju pole. Aga jah, tahtmist ja jõudu on küll,» naerab Baruto ja selgitab, et Laekvere vallas asuvas kodutalus käib temata pigem nokitsemine kui korralik talupidamine. «Farm on veel väike, aga küll ma ta tulevikus suuremaks muudan.»

Baruto ei välista ühtki stsenaariumi, kuid teatab, et keskendub esialgu vigastuse ravimisele: «Enne ei tee ühtki plaani, kui on selge, mis põlvest saab. Võtan päeva korraga ega muretse, mingu kuidas läheb. Sandid ju kah elavad.»

Mis aga vigastuse juures veel hullu – juulikuine puhkus Eestimaal jääb Barutol ära. «Kahju, oli plaan koju tulla, aga nüüd ei saa. Reeglid ei luba, vaid ütlevad selgelt: kui turniir jääb pooleli, siis ei mingit puhkust ja kojusõitu.»   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles