Tüli majas? Valgevene diktaator Lukašenka solvas Putinit

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin
Venemaa president Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Valgevene diktaator Aleksandr Lukašenka solvas Vladimir Putinit, kui ei läinud nende plaanitud kohtumisele Sotšisse.

3.-10. mail peeti Sotšis rahvusvaheline amatöörijäähokimängijate turniir, kus oli esindatud ka Lukašenka juhendatav Valgevene esindus. Turniiri loogilise jätkuna pidid Lukašenka ja Putin turniiri finaali järel kohtuma. Paraku jõudis Lukašenka enne turniiri algust korraldajatega tülli minna – nimelt olid tema juhendatavasse meeskonda kaasatud mehe pojad, kes aga ei tohtinud vanuse poolest võistelda (vanuse alampiir oli 40. aastat, Lukašenka pojad olid nooremad – toim.), kirjutab Venemaa meedia.

Lukašenka solvus selle peale, otsustas turniirist loobuda ning jättis 10. maile peetavale sõbralikule kohtumisele Putiniga lihtsalt minemata. Selle asemel eelistas ta Armeenia pealinnas Jerevanis toimunud kasiino avamisüritust.

«Ta pidi võistlustele tulema, aga reisi siiski ei toimunud. Kui Aleksander Grigorjevitš leidnuks oma tihedas töögraafikus aega turniirile sõita, oleks kaks presidenti kindlasti kohtunud,» kommenteeris Putini pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles