Dopinguproovid ajasid Klitško ja Povetkini taas tülli

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško.
Vladimir Klitško. Foto: SCANPIX

Profipoksi üliraskekaalu kauaoodatud tiitlimatš ukrainlase Vladimir Klitško ja venelase Aleksandr Povetkini vahel sattus taas kahtluse alla, kuna mehed ei suuda kokku leppida dopingukontrolli tingimustes.

Klitško sakslasest mänedžer Bernd Boente teatas, et kohtumine Povetkiniga leiab aset vaid sel juhul, kui dopingutestid viib läbi Saksamaal asuv Rahvuslik Antidopingu Agentuur (NADA). Boente sõnul ei kavatse tema hoolealune antud asjas mingeid kompromisse teha ning kui Povetkini pool selle tingimusega ei nõustu, jääb matš ära.

Venelased tahavad aga, et testid viiks läbi Venemaa Antidopingu Agentuur (RUSADA). Samas on nemad Povetkini mänedžeri Vladimir Hrjunovi sõnutsi nõus ka variandiga, et proovid võtab küll NADA, ent neid testitaks nii RUSADA kui ka Vabatahtliku Antidopingu Agentuuri (VADA) laborites.

Hrjunovile pole see esimene kord vastaspoolega samal teemal vägikaigast vedada – dopinguteema küttis kirgi ka enne tema hoolealuse Deniss Lebedevi ja panamalase Guillermo Jonesi raskekaalumatši. Hrjunov läks sel põhjusel isegi tülli maailmakuulsa promootori Don Kingiga.

Klitško ja Povetkini matši toimumiskuupäevaks on määratud 5. oktoober ja -paigaks Moskva. Tõenäoliselt peetakse poksilahing Olimpiiski spordikompleksis.

Tegu pole esimese korraga, kui võistlusvälised asjaolud matši toimumist varjutavad – samamoodi kembeldi ka korraldusõiguste üle. Need võitis 23. aprillil Hrjunov, kes käib selle eest välja 23 miljonit dollarit. Auhinnarahadest saab kolmveerandi ehk umbes 17 miljonit endale Klitško, Povetkini osaks jääb pisut üle viie miljoni dollari.

Praegu kuulub Povetkinile WBA maailmameistritiitel, Klitško on aga ametlikult WBA supertšempion. Lisaks on tema käes ka WBO ja IBFi üliraskekaalu tiitlivööd. Maikuus kaitsesid mõlemad mehed edukalt oma tiitleid – Klitško alistas 4. mail ülikindlalt itaallase Francesco Panetu, Povetkin sai aga 17. mail sama veenvalt jagu poolakast Andrzej Wawrzykist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles