Michael Jordani NBA-klubi võtab vana ja kuulsa nime tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charlotte'i korvpallimeeskond hakkab taas kandma Hornetsi nime. Pildil Stephen Jackson.
Charlotte'i korvpallimeeskond hakkab taas kandma Hornetsi nime. Pildil Stephen Jackson. Foto: SCANPIX

NBA tähele Michael Jordanile kuuluv Charlotte Bobcatsi klubi teatas, et võtab tagasi vana ja tuntud nime - tulevikus tuntakse neid taas Charlotte Hornetsina.

Uuel hooajal mängitakse siiski veel Bobcatsi nime all ning uus/vana nimi võetakse kasutusele alates hooajast 2014-15. «Toome elevuse tagasi,» lausus Jordan pressikonverentsil, märkides, et tänu fännide ülevoolavale poolehoiule oli otsus kerge langema. Tema sõnul avatakse peagi aasta aega kestev konkurss, et leida meeskonnale uued värvid, kujundada uus logo ja uued vormid.

Hornetsi meeskonna ajalugu ulatub 1988. aastasse ning algne meeskond kolis 2002. aastal Charlotte’ist New Orleansi ja tegutses selle nime all tänavuse hooajani, kuid teatas siis, et võtab uuest hooajast kasutusele nime «Pelicans». Alates 2010. aastast oli klubi omanikuks liiga, kuid mullu müüdi see ärimehele Tom Bensonile, kelle initsiatiivil nimevahetus teoks saabki.

Bobcatsi meeskond liitus NBAga 2004. aastal, Jordan omandas seal enamusosaluse 2010. aastal. Tema käe all on aga tegu olnud NBA ühe kehvema klubiga – tänavu lõpetati põhihooaeg 21 võidu ja 61 kaotusega, mis oli liigas tagantpoolt teine tulemus. Üheksa aasta jooksul on vaid korra kogutud põhihooajal rohkem võite kui kaotusi ning ka kohamängudele on jõutud vaid korra.

Charlotte Hornetsi nime all mänginud meeskond lõpetas seevastu 14 hooaja jooksul tervelt kaheksa korda positiivse võitude-kaotuste suhtega ning pääses play-off’i seitsmel, avaringist edasi aga neljal korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles