Saksamaa jalgpallikoondis sattus seagripipaanika keskmesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa koondise poolkaitsja Bastian Schweinsteiger.
Saksamaa koondise poolkaitsja Bastian Schweinsteiger. Foto: AFP / Scanpix

Hiina Šanghaisse sõpruskohtumisele lennanud Saksamaa jalgpallikoondis elas pärast maandumist läbi kummalise seiga.

Pärast kümnetunnist lendu Frankfurdist Šanghaisse pidi Saksa jalgpallikoondis läbima veidra protseduuri ehk kiirtesti seagripi tuvastamiseks, vahendab bild.de.

Kolmapäev varahommikul maandumise järel palus lennukipiloot tähelepanu: «Palun jääda kõigil istuma. Hiina võimud mõõdavad nüüd kõigi reisijate temperatuuri.»

Kehatemperatuuri mõõtmine osutus aga ühtaegu eriti koomiliseks ja müstiliseks protseduuriks.

Lisaks on Hiinas seagripi ees niivõrd tõsine hirm, et isegi tippjalgpalluritele ei tehtud selles osas mingit erandit.

Aga olukorra tegi kõhedusttekitavaks see, et mehed, kes reisijate kehatemperatuuri mõõtsid, tulid pardale valgetes turvakostüümides ning lisaks olid neil suukaitsed, kapuutsid ja kaitseprillid – nagu õudusfilmidele kohane. Käes hoidsid mehed kraadiklaasi, mis nägi välja aga pigem nagu mingisugune relv.

Infrapunapüstolit meenutav seadeldis seati kõigile reisijatele laubale – siiski vaid temperatuuri mõõtmiseks. Mängijad olid täielikus hämmingus.

«Midagi sellist pole ma kunagi kogenud. See oli kahtlemata väga koomiline situatsioon. Kuid samas see on arusaadav,» selgitas Mario Gomez.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles