Talts ja Kangur heitlevad ihaldatud pääsme eest

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur (palliga) ja Janar Talts.
Kristjan Kangur (palliga) ja Janar Talts. Foto: SCANPIX

Kolmapäeva hilisõhtul sai selgeks, et tänavu mängib ühe Eesti korvpallikoondislase koduklubi Itaalia meistrivõistluste finaalseerias. Kui Janar Taltsi tööandja Varese Cimberio oli juba varem koha poolfinaalis taganud, siis nüüd selgus, et nende vastaseks tuleb Kristjan Kanguri koduklubi Siena Montepaschi. Eestlaste tööandjad alustavad heitlust ihaldatud finaalipääsme eest homme.

Itaalia liiga viimaste aastate valitseja Siena käsi ei ole tänavu nii hästi käinud kui varem ning veerandfinaalis alistati Milano Emporio Armani mängudega 4:3. Pingeliseks kujunenud seeria viimaseks jäänud kohtumises teenis Siena võõrsil 90:80 võidu. «Kartsime ja teadsime, et tulevad rasked mängud. Eks ikka lootsime selle faasi kiiremini läbida,» tunnistas 11 mänguminutiga viis punkti visanud Kangur.

Siena põhitegijate sekka kuuluva Kanguri panus jäi veerandfinaalseerias arvatust mõnevõrra väiksemaks, kuna kolmanda matši eel hakkas teda segama seljavalu ning see kohtumine jäigi tal vahele. Edaspidi on ta siiski rivis olnud.

«Kahjuks ei ole saanud meeskonda nii palju aidata, kui tahaksin. Selg on kange, valulik ja ei paindu, kuid saan iga päev ravi ning minuga tegeletakse kogu aeg. Olukord läheb pidevalt paremaks ja olen tunduvalt positiivsemalt meelestatud kui nädal aega tagasi,» märkis ääremängija.

Kui Kanguri mänguaeg jäi veerandfinaalides tavapärasest väiksemaks seljavigastuse tõttu, siis Taltsil on tulnud mõnda kohtumist kõrvalt jälgida välismängijate piirangu tõttu. «Loodan, et saan edaspidi võimalikult palju platsile. Enne iga kohtumise algust annab treener teada, kes sel korral kõrvale jääb,» rääkis Varese mängumees.

Ka Taltsi segavad mõningad terviseprobleemid. «Paar pisiasja on, millega kannatab siiski mängida. Probleeme on randme ja põlvega – tavalised pikkade hädad,» lisas ta.

Eesseisva poolfinaalseeria eel pakub eestlastele siiski kõige rohkem huvi kahe koondislase vastasseis. Lisaks põhihooaja mängudele on Siena ja Varese tänavusel hooajal omavahel kohtunud ka karikafinaalis ja siis jäi 77:74 peale Siena. Toonase matši järel tunnistas Talts, et väljakul jättis treener tema ülesandeks just Kanguri katmise ja nii töötlesid koondislased teineteist ka eesti keeles. Midagi samalaadset võib oodata selgi korral.

«Üritan ta vähemalt korra ikka ka vabaviskejoonele panna. Hakkan siis nüüd teda psühholoogiliselt töötlema. Eks ta harjutab juba vabaviskeid,» muigas Kangur.

«Oleme nende käest saadud kaotustest teinud omad järeldused. Nad on küll hea võistkond, kuid tahaks nad ikka ära näpistada. Sellises faasis enam vennaarmu ei tunta,» vastas Talts. «Teame teineteist hästi ja oleme teineteise vastu mänginud ka Eestis ja Saksamaal. Samas, koondises oleme jälle ühes tiimis. Eks Eesti korvpalli jaoks ole praegune eriline sündmus.»

Poolfinaalseeria kaks esimest kohtumist peetakse Varese koduväljakul ja nii saab Kangur taas astuda endise kodupubliku ette. «Sel hooajal on korra seal mängitud – tegemist on meeldiva linna ja klubiga ning eks südame paneb selline asi ikka kiiremini põksuma,» avaldas ta.
 

Poolfinaalseeria

25.05 Varese – Siena

27.05 Varese – Siena

29.05 Siena – Varese

31.05 Siena – Varese

2.06 Varese – Siena*

4.06 Siena – Varese*

6.06 Varese – Siena*

* mängud peetakse vajadusel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles