Erkmaa KK võitis Brüsselis kulla

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkmaa korvpallikooli 2001 aastal sõndinute meeskond.
Erkmaa korvpallikooli 2001 aastal sõndinute meeskond. Foto: Kalle Kollin

Värske korvpalli Eesti D-klassi (sündinud 2001) meistermeeskond Erkmaa Korvpallikool osales maikuu kuumematel päevadel (18.-20. mail) pikkade traditsioonidega turniiril europealinnas Brüsselis. Juba neljandat aastat järjest on Erkmaa Korvpallikooli esindus European Tournament of Mini-Basketball turniiril osalenud.

Eelmisel kolmel aastal saadi võistluste auhinna laualt kõiki karva medaleid. Sel korral, 35. korda toimunud turniirilt õnnestus treenerite Gert Prantsi ja Rauno Kiuru juhendataval meeskonnal  võtta taas kõige magusam koht.

POOLFINAAL

Alagrupp läbiti puhaste paberitega kaotusekibedust tundmata, esmalt alistati prantslaste Som Boulogne 50:31, seejärel itaallaste Mini LBL Caserta 60:33, Belfius Mons-Hainaut 64:58 ning ka teise belglaste esinduse Aalstariga probleeme ei tekkinud (51:41).  Erkmaa KK vastaseks poolfinaalis oli Itaalia võistkond Roseto. Väikesed aga väledad ja kõva hingega itaallased kaotasid väga põnevas mängus alagrupi esikoha BS Riga/VEF võistkonnale.

Tartlased keskendusid poolfinaalis Itaalia võistkonna põhimeeste katmisele ning rünnakul ei jätnud midagi juhuse hooleks. Esimene veerand Erkmaa KK-le 11:1. Teisel veerandil vahe kasvas - nende liidrid ei saanud ennast kuidagi käima ning näitasid palju ebakindlust.

Sellistel hetkedel sai saalis näha ka lõunamaist käitumismaneeri vastaste treenerite ja kaasaelajate poolt. Külmamandri inimestena ei lasknud Eesti noorkorvpallurid end sellest häirida ning head korvpalli näidati mängu lõpuni. Tasuks kindel 50:30 võit ning pääs finaali.

FINAAL

Finaalis kohtuti lätlaste BS Riga/VEF eakaaslastega, kes alistasid poolfinaalis belglaste Belfius Mons-Hainaut võistkonna 40:35. Finaalmäng, mis Erkmaa KK esindusele jäi viimaseks minikorvide all, algas tartlastele hästi. Kaspar Kitsing tabas hästi eemalt ning Peeter Toomas Tael tõi punkte korvi alt. Samas sai kindluse kätte ka vastane ning põhiliselt kiirrünnakutega ka esimese veerandi võitis 15:14.

Teisel veerandil suutsid poisid veidi paremat mängu näidata, kuid ega ka riialased polnud püssi põõsasse heitnud. Poolajaks sai Erkmaa KK väikese edu 28:24. Kolmandal veerandil said Erkmaa KK poisid hoo sisse, korvid Kerr Kriisalt ja enesekindlalt tegutsenud Peeter Toomas Taelalt ning hea kaitsetöö Patrik Peemotilt viisid tartlased sammukese kulla poole.

Neljandal veerandil ei jäetud vastasele mingit võimalust, võideldi võiduka lõpuni. Kuigi vahe oli mängu lõpuks soliidne, ei tulnud mäng sugugi kergelt. Tulemusega 63:45 tuli Erkmaa Korvpallikool turniiri võitjaks. Finaali punktiviskajad: Peeter Toomas Tael 27p, Kerr Kriisa 22p, Kaspar Kitsing 8p, Patrik Peemot 4p, Reio Sillapuu 2p.

Erkmaa KK mängis koosseisus:  Gregor Kuuba, Sander Pärn, Uku Sõrmus, Christofer Kalda, Martin Lutsar, Reio Sillapuu, Kaspar Kitsing, Patrik Peemot, Kerr Kriisa, Peeter Toomas Tael. Treenerid Gert Prants ja Rauno Kiuru.

Turniiri lõplik paremusjärjestus:
1. Erkmaa KK
2. BS Riga / VEF (Läti)
3. Belfius Mons-Hainaut (Belgia)
4. Roseto (Itaalia)
5. Som Boulogne (Prantsusmaa)
6. Bruxelles Ganshoren (Belgia)
7. Aalstar (Belgia)
8. Istanbul Tofas Sports Club (Türgi)
9. Mini LBL Caserta (Itaalia)
10. Chemnitz BV (Saksamaa)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles