Selgusid Eesti juunioride võrkpallikoondise MM-finaalturniiri vastased

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti juunioride koondis.
Eesti juunioride koondis. Foto: cev.lu

Eesti kuni 21-aastaste noormeeste võrkpallikoondis sai teada oma MM-finaalturniiri vastased, kui eestlased loositi B-alagruppi, kus vastasteks tulid eelnevalt asetatud Argentiina ja Iraan, lisaks Jaapan ja Mehhiko.

Grupi favoriidiks võib pidada Argentiinat, kes saavutas kaks aastat tagasi toimunud samaealiste MM-il hõbemedali. Iraan oli kuues ja Jaapan 12., Mehhiko finaalturniirile 2011. aastal ei pääsenud, vahendas volley.ee.

Tänavusel finaalvõistlusel osaleb kokku 20 võistkonda, kes loositi viieliikmelistesse alagrupidesse. Tõeliseks "surmagrupiks" võib pidada D-alagruppi, kus tiitlikaitsja Venemaa mängib Brasiilia, Itaalia, Prantsusmaa ja Venetsueelaga. C-alagrupi moodustavad Serbia, Ameerika Ühendriigid, Tuneesia, Kanada ja Rwanda. A-alagrupis mängivad Türgi, Hiina, Egiptus, India ja Maroko. 

Finaalturniir toimub 22. augustist kuni 1. septembrini Türgis.

Juunioride MM-i finaalturniirile on Eesti meeskond pääsenud korra, neliteist aastat tagasi (1999). Siis tegid selle teoks Kert Toobal, Argo Meresaar, Kristjan Õuekallas, Raimo Pajusalu, Jaanus Nõmmsalu, Pavel Kružajev, Rivo Vesik, Mihkel Roosme jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles