Lance Armstrong kritiseeris teravate sõnadega dopingupatust di Lucat

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong.
Lance Armstrong. Foto: SCANPIX

Dopingutarvitamist tunnistanud ja häbistatult kõikidest tiitlitest ilma jäänud rattur Lance Armstrong peab ennast ilmselt dopingu alal endiselt niivõrd suureks autoriteediks, et võttis vaevaks arvustada eile positiivse dopinguproovi tõttu Giro d’Italialt eemaldatud itaallast Danilo Di Lucat.

«Tean küll, et minu õigus dopinguteemadel sõna võtta on null, aga ma ei saa ikkagi peast mõtet – päriselt ka või, Di Luca? Kui f*cking loll sa õigupoolest oled?» kirjutas Armstrong Twitteris emotsionaalselt.

37-aastane Di Luca andis 29. aprillil võistlusvälise proovi, kust leiti EPO tarvitamise jälgi. Vini Fantini meeskond vallandas ta uudist kuuldes otsekohe. Seejuures on Di Lucat 2009. aastal korra juba keelatud ainete tarvitamise eest karistatud. Girol antud positiivse CERA-proovi eest määratud kaheaastane võistluskeeld lühendati hiljem siiski seitsmele kuule.

«Seda ma küll ei oodanud. See tuli üllatusena. Olen pettunud. Nõuan B-proovi kontrollimist, siis räägime uuesti,» vahendas cyclingnews Di Luca sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles