Võit lisas Kanepile Prantsusmaa lahtiste eel kindlust

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: AFP/SCANPIX

Kaia Kanepi on tagasi. Kogu headuses ja täiega, justkui poleks pooleaastast vigastuspausi olnudki. Sellest andis selge märgi Brüsseli turniiri võit, kusjuures kahel päeval, ka viimasel, tuli tal mängida kaks matši ning jalad pidasid kenasti vastu, nagu ka füüsis ja vaim.


«Olen mõistagi õnnelik,» kuulutas Kanepi pärast finaali, kus ta mängis üle maailma edetabeli 34. numbri hiinlanna Shuai Pengi 6:3, 7:5. «Võit lisab Prantsusmaa lahtisteks enesekindlust.»

Esikoht Brüsselis, millega kaasnes 117 000 dollarit, oli karjääri neljas ja Kanepi sõnul tähtsuselt järgmine mulluse Brisbane’i võidu järel, sest: «Brisbane’is mängisin kõik mängud väga hästi.»

Kanepi vorm on selgelt tõusuteel parimate päevade tasemele. Brüsselis kiskus ärevaks vaid veerandfinaal Varvara Lepchenkoga, kus võit tuli otsustavas setis kiires lõppmängus. Ja finaalmängu lõpuosa, kus Kanepi ei suutnud kolme matšpalli punktiks lüüa. «Olin matšpallidel kange. Mõtlesin liialt võidule,» põhjendas Kanepi. «Pean selle kallal veel töötama, et otsustavatel hetkedel kindlamalt tegutseksin. Tuleb saada vaimselt tugevamaks. Ma ei suuda kontrollida vastase mängu, küll aga enda oma.»

Pärast finaali premeeris Kanepi end meeldiva õhtusöögiga ning suundus pühapäeval Pariisi, kus tema esimeseks vastaseks on maailma edetabeli 24. mängija tšehhitar Klara Zakopalova.

Kanepi ei ennusta ega sea eesmärke: «Muidugi olen ambitsioonikas ja lähen alati võitma, aga ma võtan matši korraga. Varem plaanisin turniiride eel, kaugele tuleks jõuda, ent see pingestas liigselt. Igatahes oli Brüssel hea ettevalmistus Prantsusmaa lahtisteks ning võit andis kõvasti enesekindlust just seetõttu, et see tuli hea mänguga.»

Kanepi saab Pariisi lahtistel õnneks lisapuhkepäeva, sest mängib oma avakohtumise kõige varem alles homme. Küll aga astub täna väljakule Jürgen Zopp, kes läheb avaringis vastamisi 32. asetuse saanud hispaanlase Tommy Robredoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles