Fotod ja kommentaarid: Eesti naiste korvpallikoondis kohtus Venemaaga

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiste korvpallikoondis kohtus kontrollmängus Venemaaga. Merike Anderson viskel.
Naiste korvpallikoondis kohtus kontrollmängus Venemaaga. Merike Anderson viskel. Foto: Rando Reining

Euroopa meistrivõistluste valikmängudeks valmistuv Eesti naiste korvpallikoondis pidas Leedus Druskininkais pühapäeval kontrollmängu EM-finaalturniiriks valmistuva Venemaa rahvusnaiskonnaga ja sai 57:80 kaotuse. Poolaja võitis Venemaa vaid 7 punktiga.

Peatreener Jaanus Levkoi jäi saadud kogemusega rahule. «Äge mäng oli tegelikult, lõpuks jäi meil jõudu väheks ja Rebane (koondise üks liidreid Viive-Kai Rebane-toim) tegi väga kiirelt vead täis ning teda ei saanud eriti kasutada,» sõnas juhendaja. «Eks nad on igas taktis veidi paremad ning pikad ja tugevad, korvi all oli raske ja lisaks pressiti terve mäng meie tagumisi. Lõpus jätsime vabadelt kohtadelt mõned visked ära panemata ja siis läks vahe suuremaks, aga midagi hullu polnud.»

Esmaspäeval mängitakse uuesti sama vastasega. Tänases mängust jääb ilmselt eemale tagamängija Kati Rausberg, kellel andis tunda vana seljavigastus, tema asemel saab ilmselt võimaluse koondise üks debütantidest Anastassia Ptitsõna.

Mirjam Nikolai oli pühapäeval eestlannade resultatiivseim, visates 16 punkti, Merike Anderson lisas 12. «Esimese veerandaja võitsime ja suureks läks vahe tegelikult alles viimase veerandajaga. Venelannad pressisid kõvasti terve aja ja meie tagamängijatel oli üsna raske rünnakuid üles võtta,» kommenteeris Nikolai.

Eesti rahvuskoondis pole varem maailma tippude hulka kuuluva Venemaaga mänginud. Londoni olümpial sai Venemaa neljanda koha ja nad on ka valitsevad Euroopa meistrid.

Eesti peab EM-valikmängud juuni alguses Luksemburgis, kui lisaks võõrustajatele kohtutakse Hollandi ja Kreekaga. Edasi pääseb vaid alagrupi võitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles