Paljud kodused tipud jäävad Sule võistluselt kõrvale

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi.
Rasmus Mägi. Foto: SCANPIX

Täna Tartus toimuvalt koduse kergejõustikuhooaja suuremalt avaürituselt Gustav Sule mälestusvõistluselt jäävad paljud kodused tipud eemale. Peakorraldaja Mati Lillialliku hinnangul on siiski oodata eelmistest aastatest tuttava Kuldliiga keskmist taset.

Eesti parim kergejõustiklane Gerd Kanter eelistab võistelda täna Turnovis ja sealt edasi lendab ta laupäevaks Eugene Teemantliiga jõuproovile. Koduse hooaja avab aga Märt Israel, kes konkureerib noorema põlvkonna meeste Martin Kupperi ja Priidu Niiduga.

Võistlemast loobusid ka tartlased Rasmus ja Maris Mägi. Nende treenerist isa Taivo Mäe sõnul jäädi pärast põhjalikku arupidamist juba varem tehtud plaani juurde alustada hooaega laupäeval teatejooksu Eesti meistrivõistlustega.

«Rasmus on mullusega võrreldes oma ettevalmistuses kaks nädalat maas. Nii ongi planeeritud, kuna mullu oli EM juuni lõpus, tänavu aga U23 EM juuli alguses,» rääkis Taivo Mägi ja lisas, et juunis osaleb ta juba kindlasti mitmel võistlusel.  

Pärast mitmest vigastusest tingitud pikka pausi teeb laiema avalikkuse ees esimese võistluse Kaire Leibak. Mägede treeningugrupis harjutav kolmikhüppe Eesti rekordi omanik alustas tegelikult hooaega Tartus toimunud väiksemal jõuproovil, hüpates kaugust 5.73. Just kaugushüpet proovib ta ka täna.

«Kaire üle on hea meel,» sõnas Mägi. «Tema hoojooks on muutunud juba korralikumaks ja kiirus hakkab ka vaikselt taastuma. Hooaja avavõistlusel proovis ta esimest korda hüpata täishooga ja tulemus polnud ju üldse paha.» Treener lisas, et palju vaevusi tekitanud jalg lubab Leibakul treeningutel täie pingega rassida.

Võistluste peaalaks on planeeritud meeste odavise, kuid ka sealt on kaks viimaste aastate Eesti esinumbrit puudu. Risto Mätas pole pärast viimast treeningulaagrit veel võistluskonditsiooni jõudnud. Mihkel Kukk on aga keskendunud igapäevasele tööle ja pole Lillialliku teada selle kõrvalt harjutades veel võistlemiseks vajalikku vormi jõudnud. Kohal on siiski viis meest, kelle isiklik rekord küündib üle 80 meetri, teiste seas ka eestlased Tanel Laanmäe ja Marko Jänes. Laanmäe on tänavu visanud piigi juba 80 meetri lähedusse.

Eesti naiste kergejõustiku esinumber Anna Iljuštšenko alustab hooaega alles juunis. Kohal pole ka Soomes elavat ja harjutavat Eleriin Haasi, küll aga saab näha kaks aastat tagasi isikliku rekordi 1.92ni viinud Grete Udrast. Mullune hooaeg jäi tal vigastuse tõttu sama hästi kui vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles