Norra lotomiljonär maksis võidurahast kinni lemmikklubi võtmemängija uue lepingu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odd Grenlandi mängijad.
Odd Grenlandi mängijad. Foto: SCANPIX

Norras loteriiga 13 miljonit eurot võitnud mees otsustas osa võidusummast kulutada oma lemmikjalgpalliklubi võtmemängija lepingu pikendamiseks.

68-aastane Yngvar Borgersen käis välja 320 000 eurot, et Odd Grenlandi klubi saaks sõlmida uue lepingu kaitsja Fredrik Semb Bergega, vahendab VG. Esialgu oli Borgersenil plaanis anda klubile raha mõne uue mängija ostuks, kuid siis leiti ühiselt, et mõistlikum on investeerida see summa Norra U21 koondises mängiva Semb Berge uude lepingusse.

«Tänu sellele saame teda kauem enda juures hoida ja siis kunagi õige summa eest soovijatele maha müüa,» lausus klubi juhatusse kuuluv Einar Håndlykke. Borgerseni ja klubi vahelise lepingu kohaselt läheb 25 protsenti Semb Berge tulevaselt müügisummalt tagasi lotovõitjale, kuid Borgersen kinnitas, et seda raha ta enda taskusse ei pane.

«Seegi summa läheb klubile. Võib-olla aitan neil sedapuhku mõne uue mängija osta,» lubas ta. «Võidusummat kulutades mõtlesin, et pean seda raha kuidagi asjalikult kasutama. Odd Grenlandil on hea maine ja neil on ka meie kogukonnas tähtis roll,» selgitas ta otsuse tagamaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles