Monaco ostab lisaks Falcaole ka Barcelona esiväravavahi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Victor Valdes on väga lähedal AS Monacoga liitumisele.
Victor Valdes on väga lähedal AS Monacoga liitumisele. Foto: SCANPIX

Euroopa jalgpalliturul teeb hetkel kõige hoogsamalt suuroste Prantsusmaa liigas palliv AS Monaco - viimase tähtmängijana tuuakse endale Barcelona senine esiväravavaht Victor Valdes.

Monaco on juba ostnud Portost Joao Moutinho ja James Rodriguezi, kelle eest maksti kokku umbes 70 miljonit eurot. Paar päeva tagasi teatati, et klubiga liitub ka senine Madridi Atletico ründaja Radamel Falcao, kes läks prantslastele maksma 60 miljonit eurot.

Koos Falcaoga viibib aga AFP andmetel täna Monacos arstlikul läbivaatusel ka Valdes, kes teatas juba ammu, et soovib Barcelonast lahkuda. 31-aastase hispaanlase leping Barcelonaga oleks lõppenud järgmisel suvel, kuid Valdes palus klubilt tasuta üleminekut, viidates sellele, et ta on viimased kümme aastat veetnud esindusmeeskonna rivistuses ning aidanud Barcelona mitmete tiitli- ja karikavõitudeni. Väidetavalt ei ole Barcelona siiski sellisest žestist kuigivõrd vaimustatud ja nõuab Monacolt ikkagi üleminekutasu, peljates, et Valdesi eeskujul soovivad tulevikus tasuta lahkuda ka teised mängijad.

AS Monaco on hetkel tülis Prantsusmaa jalgpalliliiduga - nimelt hakkab Prantsusmaal kehtima uus maksuseadus, mille kohaselt kõik seal mängivad tippjalgpallurid peavad väga suure osa oma palgast maksudeks loovutama. Monaco seaduste kohaselt ei pea välismaalased aga üldse oma tuludelt makse tasuma, mis asetaks teised klubid AS Monacoga võrreldes ebasoodsasse olukorda. Alaliit teataski hiljuti, et alates 2014. aasta juunist peavad kõik klubid kolima oma peakorteri ümber Prantsusmaale ning maksma makse vastavalt selle riigi seadustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles