Laupäeval toimub Eesti esimene lacrosse’i treeningpäev

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Lacrossiliit
Eesti Lacrossiliit Foto: facebook.com

Uus spordiala Lacrosse on jõudnud tänaseks ka Eestisse ning Eesti Lacrossiliit kutsub inimesi oma esimesele treeningpäevale Saku Spordikeskuse staadionil. Üritus algab laupäeval kell 12:00 ning kestab 15:00-ni. Tutvustatakse spordiala, selgitatakse reegleid ja õpetatakse mängu kõikidele huvilistele.

Lacrosse on pärineb Põhja-Ameerika indiaanlastelt ning on kandnud erinevaid nimesid nagu seda on baaga’adowe või kabucha ning lihtsamalt öelduna - stickball. Tänapäeva lacrosse puhul on väljakul kaks meeskonda ning mõlemal pool 10 mängijat (väravavaht, kolm keskmängijat, kolm ründajat ja kolm kaitsjat). Igal mängijal on oma lacrossi kepp, mille otsas on pesa palli püüdmiseks.

Mängu eesmärk on sööta ja püüda palli ning seeläbi viia pall teise meeskonna väravasse. Mängu kestvuseks on neli veerandit ja iga veerand kestab 15 minutit. Veerandeid arvestatakse seisva mänguaja alusel ehk peatatakse iga kohtunike vile korral ja käivitatakse siis, kui pall mängu pannakse. Iga värav annab meeskonnale ühe punkti ning piiranguid punkti arvude suhtes ei eksisteeri.

Treeningpäeva viivad läbi Eesti Lacrossiliidu asutajad: Martin Kuustik, Karl Toomet ja Helina Rokk.

«Lacrosse on kasvav spordiala ning Eestis on huvi olemas. Kuu ajaga on meil juba 38 huvilist ning treeningpäev on esimeseks sammuks meeskondade loomisel. Esimese hooaja eesmärgiks on algteadmised ja oskused edasi anda ning meeste võistkonnal võtta osa ka ühest võistlusest,» kommenteeris Martin Kuustik.

Eesti lacrosse’i kohta leiab infot meie Facebooki leheküljelt facebook.com/LAXEstonia

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles