Barcelona loobub lõppenud hooajal maksasiirdamisest toibunud kaitsjast

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eric Abidal emotsionaalsel pressikonverentsil.
Eric Abidal emotsionaalsel pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

Barcelona jalgpalliklubi ja kuus aastat nende ridades mänginud kaitsja Eric Abidal andsid täna emotsionaalse pressikonverentsi, kus teatati Abidali lahkumisest.

33-aastane prantslane käis 2011. aastal operatsioonil, mille käigus eemaldati ta maksast kasvaja. Eelmisel aastal selgus, et Abidal vajab maksasiirdamist ning mees naases väljakule käesoleva aasta aprillis.

Klubi president Sando Rosell ütles, et nad loodavad Abidali taas enda ridades näha, aga mitte mängijana. «Me ei jäta temaga hüvasti, vaid ütleme, et kohtume uuesti, millal iganes ta soovib. Kui ta otsustab mängimise lõpetada, võib tagasi siia tulla ja hakata meie jalgpalliakadeemia tehniliseks direktoriks. Abidal on meie kõigi jaoks muutunud väga oluliseks inimeseks. Ta on meie südamed võitnud ja õpetanud, et kunagi ei tohi alla anda. Aitäh talle selle eest.»

Emotsinaalse sõnavõtuga esines ka päevakangelane ise. «See on raske päev. Ma olen siin mänginud kuus aastat ja see on olnud mu elu parim kogemus. Mul oli kaks eesmärki: võidelda selle nimel, et näha oma kaht tütart üles kasvamas, ning uuesti jalgpalli mängida. Oleksin tahtnud siia klubisse jääda, aga ma aktsepteerin klubi otsust. Lahkun, aga tulen kindlasti tagasi. Aitäh selle žesti eest,» rääkis Abidal.

Mehe uus klubi pole veel selgunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles