Henin: Safinal on aeg järgmine samm astuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justine Henin osales eile Prantsusmaa lahtistel omanimelise allee avamisel.
Justine Henin osales eile Prantsusmaa lahtistel omanimelise allee avamisel. Foto: AFP / Scanpix

Karjääri jooksul seitse suure slämmi turniiri võitnud Justine Henin avaldas, et naiste tennis vajab hädasti liidrit ning julgustas praegust esireketit Dinara Safinat juhtotsi enda kätte haarama.

Endine maailma esireket Henin otsustas veidi rohkem kui aasta tagasi esinumbrina tippspordist taanduda, tänavu oli ta taas Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel, kuna korraldajad otsustasid ajutiselt anda ühele võistluspaiga alleele nema nime, vahendab Eurosport.



«Tean, et mõned mängijad on tõusnud maailma esireketiks ühtegi suure slämmi turniiri võitmata, minu arvates on see üsna kurb,» mõtiskles 26-aastane belglanna. «Arvan, et Safinal oleks aeg astuda järgmine samm. Austan kõiki neid naisi ja mõistan, et praegu on naiste tennises äärmiselt raske leida kedagi, kes oleks boss, kes on tipus ja võidab palju turniire.»



Tänavuste Prantsusmaa lahtiste suurfavoriit Safina on pärast Henini tipptennisest loobumist juba viies naine, kes edetabeli tipus trooninud.



Nii tema kui serblanna Jelena Jankovic jõudsid esikohale ilma suure slämmi võiduta. «Usun, et naiste tennis vajab liidrit,» sõnas Henin. «Praegu liidrit pole, aga olen kindel, et noored mängijad hakkavad õige pea vanematele kõvasti survet avaldama.»



Samas tunnistas Henin, et kindla liidri puudumine on naiste tennise põnevamaks muutnud. «Praegu on tipus täiesti uus põlvkond ja tegelikult on see kummaline, mis toimub – sa ei tea kunagi, kes võita võib,» rääkis Henin. «See on nii põnev.»


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles