Jooksuentusiastid koostavad legendidest raamatu

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil mitmekordne olümpiavõitja Lasse Viren (vasakul) ja Enn Sellik.
Pildil mitmekordne olümpiavõitja Lasse Viren (vasakul) ja Enn Sellik. Foto: SCANPIX

 

Eesti jooksuentusiasti Kristo Reinsalu eestvedamisel on koostamisel raamat «Eesti Jooksu Kullafond», milles antakse ülevaade Eesti parimate jooksjate karjäärist.

«Juba väikse poisina inspireerisid mind väga raamatud jooksukuulsustest. Austraalia jooksulegendi Ron Clarke’i raamatust jäi meelde põhimõte, et edu saladus on järjepidev treening,» rääkis Reinsalu. «Seejärel kaevusin põhjanaabritest võhmameeste Lasse Vireni ning Paavo Nurmi raamatutesse. Samas mõtlesin kogu aeg, miks ei ole ühtki raamatut Eesti jooksjate kohta – oleksin tahtnud ammutada innustust ja jooksutarkust kodumaistelt eeskujudelt. Sellest sai alguse idee kirjutada raamat Eesti parimatest jooksjatest.»

Raamatu eesmärk on panna igas vanuses Eesti inimesi huvituma jooksust ja pakkuda inspiratsioonisäde jooksuga alustamiseks või tõsisemaks harrastamiseks.

«Raamat aitab leida uuesti üles meie endised tippjooksjad, et iga noor, harrastaja kui ka tipp saaks osa nende hinnalisest teadmiste- ja kogemustepagasist,» selgitas Reinsalu. «Kui harrastusjooksja ainult teaks, et näiteks Hiiu staadionil askeldab temast vaevalt kiviviske kaugusel instruktorina meie üks jooksulegend Toomas Turb, siis ta võiks jätta trenni käigupealt pooleli, et minna ja paluda treeningalast nõu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles