Porto mängijate eest on kümnendiga makstud üle poole miljardi euro

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radamel Falcao.
Radamel Falcao. Foto: SCANPIX

Jalgpallmaailmas on tavapärane, et suuremad klubid ostavad endale väiksemate tiimide parimaid mängijaid ja teenivad seeläbi korralikke kasumeid. Viimasel kümnendil on selles vallas suurimaks võitjaks olnud Portugali tippmeeskond FC Porto, kelle mängijate eest on teised klubid maksnud tublisti üle poole miljardi euro.

Hooajal 2002/03 Euroopa liiga võitnud ja järgmisel aastal ka Meistrite liigas triumfeerinud Porto on seejärel müünud suurte summade eest ridamisi enda tippmängijaid. Vaatamata sellele on viimase kümne aasta jooksul võidetud kaheksal korral Portugali liiga ja hooajal 2010/11 oldi parimad taas Euroopa liigas, kirjutab Eurosport.

Porto viimaseks suureks tehinguks oli ründava poolkaitsja James Rodriguezi ja poolkaitsja Joao Moutinho müümine AS Monacole ja nende eest teeniti 70 miljonit eurot. Nii on näiteks Portost saanud tuule tiibadesse mitmed Lõuna-Ameerikast pärit pallurid ja ka mitmed Portugali kohalikud tähed.

Portos on enda tähelendu alustanud Radamel Falcao (Atletico maksis tema eest 40 miljonit eurot), Hulk (Zeniti 40 miljoniga), Raul Meireles (Liverpooli 13 miljoniga), Lisandro Lopez (Lyoni 24 miljoniga), Ricardo Quaresma (Interisse 25 miljoniga), Pepe (Reali 30 miljoniga), Deco (Barcelonasse 15 miljoniga), Ricardo Carvalho (Chelseasse 30 miljoniga), Anderson (ManU-sse 30 miljoniga) jt. Peatreeneritena on seal ennast rahvusvahelisele areenile mänginud Jose Mourinho ja Andre-Villas Boas.

«Oleme paljude Lõuna-Ameerika jalgpallurite jaoks vaheaste Euroopa tipptasemele. Meile ei tule vaid Brasiilia mängijad, vaid ka Argentina ja Kolumbia mängumehed,» sõnas Portugali liiga boss Mario Figueiredo.

Vaata tabelit Porto suurematest müükidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles