Eesti suusasprintereid asub juhendama keskmaajooksjate tipptreener Šveitsist

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meistrivõistluseid suusasprindis. Meeste seas krooniti sellel aastal võitjaks Peeter Kümmel, kes edestas Raido Ränkelit ja Kein Einastet.
Eesti meistrivõistluseid suusasprindis. Meeste seas krooniti sellel aastal võitjaks Peeter Kümmel, kes edestas Raido Ränkelit ja Kein Einastet. Foto: Liis Treimann

Eesti sprindikoondise treenerisaaga on lõppenud. Sel talvel juhendab kiirsuusatajaid šveitslane Christoph Schmid, kes on viinud Andre Bucheri 800 m jooksu maailmameistriks ja kahele EM-hõbedale. Mees tunneb ka suusatamist, töötab hetkel kolme Šveitsi koondislasega – Eligius Tambornino, Martin Jäger ja Laurien van der Graaffiga, kes oli MK-sprindi kokkuvõttes 18. kohal, ning on kahel hooajal juhendanud Soome sprintereid.

Schmid oli Eesti suusaliidu spordidirektori Raul Olle sõnul töötasu küsimisel äärmiselt tagasihoidlik, mis tegi tema palkamise võimalikuks.

Miinus on see, et Schmid saab Eesti sprinteritega otseselt tööle hakata alles 25. juunil. Senimaani valmistab ta ette treeningplaane. Vastavalt kokkuleppele on Schmid igal kuul ühe-kaks nädalat koos eestlastega, ülejäänud ajal juhendab neid kaugdistantsilt.

Sprindikoondislane Peeter Kümmel, kes sai reedel teada uue peatreeneri nime, ei osanud Schmidi kohta esialgu midagi öelda. «Ju ta hea treener peab olema, kui suusaliit ta palkas. Ootan, kuni ta meiega ühendust võtab. Praegu treenime vanade plaanide järgi. Vaatame, usume ja loodame.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles