Juss Laansoo krooniti Pärnu Kuningaks

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juss Laansoo.
Juss Laansoo. Foto: Martin Mand

Laupäeval peeti Pärnu lennuvälja motopargis traditsiooniline motokross Pärnu Kuningas. Tegu oli TOP 200 sarja võistlusega, mille raames sõideti ka Honda Racing Motokrossi Karikasarja etapp. Noorteklassidele 65cc ja 85 cc oli see Tridens EMV etapiks ja lisaklassina käisid rajal ka külgvankrid. Päeva lõpetas superfinaal, mille võitja krooniti Pärnu kuningaks ja publikule pakkus põnevust lühike Saku supersprint.

Päeva kõrghetkeks oli Superfinaal, mis selgitas välja tänavuse Pärnu Kuninga, stardis olid MX1 ja MX2 klasside parimad ja võidu võttis Juss Laansoo Priit Rätsepa ja Karel Kutsari ees. Lühikeses, stardisirge, ühe kurvi ja veel ühe hüpetega sirge pikkuses Saku supersprindis sai samuti võidu Laansoo, kes edestas finaalis Gregor Kaarest.

MX1 klassis sai etapivõidu Priit Rätsep (KTM, Estonian Express Racing), kes oli esimeses sõidus esimene ja teises oli teine. Teine koht kuulus Karel Kutsarile (KTM, Sahkar KTM Racing), kelle kohad olid vastavalt kolmas ja esimene. Heido Havam (KTM, AKR KTM Racing) oli kolmas, kohad vastavalt neljas ja kolmas. Avasõidus teine olnud Juss Laansoo (KTM, AKR KTM Racing) pidi teise sõidu tehnilistel põhjustel pooleli jätma.

MX2 klassis kuulus kahe sõidu võiduga võit Erki Kahrole (Yamaha, Yamamoto RC), teine oli Tomass Šileika (KTM, Läti) ja kolmas Edik Kuusk (Kawasaki, Saku MK). MX B klassi võitis Peeter Volotkin (Yamaha, Pärnu MC) Aivo Rabbi (Yamaha, Paikuse MK) ja Tarvi Remmelgase (Kawasaki, Kagu MK) ees MX C klassis oli parim Mihkel Kaarov (Kawasaki, Kagu MK), teine Raul Peilman (Yamaha, Roosna-Alliku MK) ja kolmas Jaanus Kukk (Kawasaki, Pärnu MC). MX D klassi võitis Urmo Limm (Kawasaki, ÜK), teine Juss Maidla (Kawasaki, Kagu MK) ja kolmas Kaspar Ehamäe (KTM, Pärnu MC).

TOP 200 sarja liider peale nelja etappi on Heido Havam (943 p), teine Andero Lusbo (937 p) ja kolmas Jüri Triisa (935 p). Honda Racing Motokrossi karikas sarja arvestuses, kus sõidetakse MX2 klassi kuuluvate Honda krossitsiklitega, oli võitjaks Carl-Markus Merits (Redmoto Honda Racing) klubikaaslaste Karl Saadi ja Kristjan Rätsepa ees.

85 cc klassi Tridens EMV etapil oli parim Tamur Talviku (KTM, Paikuse MK), teine Jan Jakobson (KTM, KTM Racing Team) ja kolmas Rait Kaimer (KTM, Saku MK). 65 cc klassis oli etapivõitjaks Jörgen Matthias Talviku (KTM, Pärnu MC), teine Henry Vesilind (KTM, AYR Racing Team) ja kolmas Meico Vettik (KTM, Türi AMK).

Külgvankritel said võidu Tanel Reesna ja Ivars Skultans (Zabel, Redmoto Honda Racing), teised Kert Varik ja Erkki Kõiv (Zabel, AYR Racing Team) ja kolmandad Margo Sonn ja Tanel Kõiv (KTM, Kose AMK).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles