Viikmäe: värav jäi ju löömata, aga muidu oli täitsa mängitav

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Viikmäe pidas koondisesärgis lahkumismängu.
Kristen Viikmäe pidas koondisesärgis lahkumismängu. Foto: Liis Treimann

Eesti jalgpallikoondise ründaja Kristen Viikmäe pidas täna koondise särgis lahkumismängu, kui ta teenis matšis Valgevenega 40 minutit mänguaega. Seejuures tekkis ründajal ka mõned korralikud võimalused.

«Värav jäi ju löömata, aga muidu oli täitsa mängitav,» tunnistas Viikmäe vahetult pärast väljakult lahkumist, et vaatamata pikale koondisepausile tundis ta ennast väljakul mugavalt. «Kui mõnes olukorras võis tunduda, et värav oli lähedal, siis tegelikult see nii lähedal ikkagi ei olnud. Lõpus läks ikka raskeks ka ja pärast spurte kulus taastumiseks ikka aega.»

Parim võimalus tekkis Viikmäel 18. minutil, kui ta sai peaga löögile värava esiselt. Siiski raputas ta heast võimalusest rääkides endale tuhka pähe ja tunnistas, et ega vorm ei ole enam ju sama, mis parematel päevadel. «Selles olukorras oli vaja lihtsalt kõrgemale hüpata,» märkis karjääri jooksul Eesti koondise kasuks 15 väravat löönud ründaja.

Lisaks nimetatud situatsioonile tekkis Viikmäel veelgi võimalusi pealelöögiks ning neid ta ka kasutas. Nii lahkus ründaja väljakult ka vägeva pauguga, kui tema viimane pealelöök lendas kõrge kaarega üle värava ja maandus tribüünidel.

«Nägin juba, et Rimo (Hunt) on valmis minu asemel väljakule tulema ja seepärast lõin ka peale. Eks jalg oli juba pehme ja niimoodi ta läks. Teadsin, et rohkem võimalusi mul ei tule,» muigas Viikmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles