Oscar Pistorius astus täna kohtu ette

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius
Oscar Pistorius Foto: SCANPIX

Oma tüdruksõbra Reeva Steenkampi mõrvas süüdistatav Oscar Pistorius astus täna oma kodumaal Lõuna-Aafrika Vabariigis kohtu ette.

Pikalt tänane kohtuistung ei kestnud, sest nii Pistoriuse kaitsjad ja ka prokuratuur soovisid istungit kuni augustini edasi lükata, vahendab BBC. Kohus nõustus istungi edasi lükkama 19. augustini, nõudes, et ei süüdistajad ega kaitsetiim ei avaldaks kokkuleppe detaile.

Tapmisega seonduvat ei hakata kohtus ilmselt arutama enne 2014. aastat. Kuni istungini viibis Pistorius kautsjoni vastu vabaduses ja hetkel elab ta oma onu juures Pretorias.

Pistorius tappis Steenkampi oma kodus 14. veebruaril, tulistades teda korduvalt püstolist. Mõrva tehisjalgadega kergejõustiklane eitab, väites, et pidas Steenkampi sissetungijaks. Prokuratuur süüdistab jooksjat aga ettekavatsetud mõrvas, väites, et mees tappis Steenkampi tahtlikult pärast tülitsemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles