Pärast mullust õnnetusjuhtumit: maratonijooksjatelt nõuti stardis arstitõendit

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maraton.
Maraton. Foto: SCANPIX

Viiburi poolmaratonil käinud tartlase David Arutyunyani sõnul nõudsid korraldajad igalt jooksjalt arstitõendit, mis tekitas enne starti segadust.

«Olime korraldajaid hoiatanud, et ma esitan eestikeelse ning sõber Aleksei soomekeelse arstitõendi. Kõlbas küll,» kirjutas Arutyunyan Jooksuportaalile. Kohapeal leidis aset palju tülitsemist. «Korraldajatega tülitsesid need jooksjad, kellel polnud arstitõendeid ette näidata. Ilma tõendita ei tahetud rajale lasta, sest eelmise aasta vahejuhtum pani korraldajaid hullult pabistama,» pajatas tartlane. Mullu hakkas ühel jooksjal poolmaratonil nii paha, et ta vajus kokku ja langes mõneks ajaks koomasse.

Sel aastal oldi arstitõendi hankimise nimel kõigeks valmis. Eriti humoorikaks osutus kuulujutt, mida levitasid osalejad ise. Viimaste sõnul pidi pistise eest saama arstitõendi Viiburi ujulast. «Paljud jäid seda uskuma ning ruttasid taksodega kohale. Eriti suur oli poolmaratonil osaleda soovijate pettumus, kui nad avastasid, et pühapäeval on Viiburi ujula üldse kinni,» vahendas Arutyunyan muljeid. Nii tulid õnnetud jooksjad staadionile tühjade kätega tagasi.

Poolmaratoni võitis Aleksei Sokolov ajaga 1:07.48, teise koha sai Oleg Babtšin 1:13.19-ga kolmanda koha Igor Štšerbina 1:13.41ga. Arutyunyan sai ajaga 1:30.05 57. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles