Varese alistas Siena viimase sekundi viskest ja viigistas seeria

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur (palliga) ja Janar Talts.
Kristjan Kangur (palliga) ja Janar Talts. Foto: SCANPIX

Itaalia korvpalli meistriliigas kohtusid poolfinaalseeria kuuendas mängus Eesti koondislaste Kristjan Kanguri ja Janar Taltsi koduklubid Siena Montepaschi ja Varese Cimberio ja Varese sai tänu Dušan Šakota viimase sekundi viskele 82:80 võidu. Seeria on nüüd 3:3 viigis.

Võitjatele tõi Mike Green 20 punkti, Taltsi arvele jäi 7 silma ja 8 lauapalli. Siena poolel viskasid Bobby Brown, Benjamin Örtner ja David Moss kõik 17 silma, Kanguri arvele jäi 14 punkti ja 5 lauapalli.

Mängu käik:

Avaveerandi võitis Varese 27:15. Kangur sai väljakule avaviisikus, ent esimese veerandajaga punktiarvet avada ei suutnud. Talts mängis neli minutit ja on visanud ühe punkti. Teisel veerandajal tegi Siena vahespurdi ning poolaja lõpuks oli Varese eduseis 45:41. Kokku 14 minutit mänginud Kanguri arvele on kogunenud kuus punkti, neli lauapalli ja üks korvisööt. Talts on väljakul olnud 13 minutit ja visanud neli silma, võtnud neli lauapalli ning blokeerinud ühe viske. Pärast kolmandat veerandaega on Varese juhtimas 65:63, Kangur on visanud 14 punki, Talts jätkuvalt nelja peal.

Viimasel veerandajal tabas Talts Varese jaoks ülitähtsa korvi koos veaga ja lisas vabaviske, viimasel rünnakul võitles aga välja ründelauapalli. Allesjäänud 0,6 sekundiga mängiti viskele Dušan Šakota, kes tabas ja tõi Varesele 82:80 võidu.

Teises poolfinaalseerias selgub edasipääseja seitsmendas mängus, seal on vastamisi Cantu Lenovo ja Rooma Acea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles